Γρήγορη πρόσβαση σε βίντεο πρώτων βοηθειών που έχουν δημιουργηθεί από νοσοκομεία και αξιόπιστους οργανισμούς υγείας θα παρέχει τώρα το YouTube.

Σύμφωνα με το CNN το YouTube ανέφερε ότι τα σύντομα εκπαιδευτικά βίντεο θα καρφιτσωθούν στην κορυφή των κοινών αποτελεσμάτων αναζήτησης για οξεία επείγοντα περιστατικά υγείας, όπως αιμορραγία, πνιγμός, καρδιακές προσβολές, επιληπτικές κρίσεις και υπερβολική δόση οπιοειδών.

Η νέα λειτουργία προορίζεται να εξοπλίσει τους χρήστες με κρίσιμες σωτήριες γνώσεις που μοιράζονται οι Mass General Brigham, ο Ερυθρός Σταυρός του Μεξικού και η American Heart Association, οι τρεις οργανισμοί υγείας που δημιούργησαν τα βίντεο που προωθεί το YouTube.

Για παράδειγμα, σε ένα βίντεο για την αντιμετώπιση πνιγμού, ένας γιατρός του Mass General Brigham καθοδηγεί βήμα-βήμα τους θεατές για το πότε και πώς πρέπει να εκτελέσουν την λαβή Heimlich.

Η κίνηση του YouTube να αυξήσει τις αξιόπιστες και εφαρμόσιμες πληροφορίες για την υγεία θα μπορούσε να το καταστήσει αξιόπιστο εργαλείο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και να περιορίσει τη διάδοση παραπληροφόρησης.

Πολλά από τα βίντεο είναι διαθέσιμα στα αγγλικά και τα ισπανικά, και στο μέλλον θα προστεθεί υποστήριξη για άλλες γλώσσες, σύμφωνα με την πλατφόρμα.

Διαβάστε ακόμη

Χρυσή λίρα: Σε ιστορικό χαμηλό οι πωλήσεις – Οι τιμές, οι αγοραστές και… τα σεντούκια (πίνακας)

Morgan Stanley: Έρχεται νέο re-rating για τις ελληνικές τράπεζες το 2024 (γραφήματα)

Το «κόλπο» για να μείνουν ανοιχτά τα χιονοδρομικά που ξέμειναν… από χιόνι

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ