Τουρισμός

Aegean: Νέα, πράσινη προσθήκη στον στόλο

  • Στεφανία Σούκη


Ένα ακόμη νέο Α321 αεροσκάφος προστέθηκε στον στόλο της μεγαλύτερης εγχώριας αεροπορικής και έφτασε στην Ελλάδα, πραγματοποιώντας την πρώτη «πράσινη», δοκιμαστική πτήση του

Συνεχίζει τις παραλαβές αεροσκαφών η Aegean, στο πλαίσιο της μεγάλης παραγγελίας που είχε πραγματοποιήσει προ πανδημίας.

Ένα ακόμη νέο Α321 αεροσκάφος προστέθηκε στον στόλο της μεγαλύτερης εγχώριας αεροπορικής και έφτασε στην Ελλάδα, πραγματοποιώντας την πρώτη «πράσινη», δοκιμαστική πτήση του, χωρίς επιβάτες, με χρήση βιώσιμων αεροπορικών καυσίμων (SAF).

Παρά την πλήρη κατάρρευση της αεροπορικής κίνησης ήδη από το Μάρτιο του 2020, η εταιρεία έχει διατηρήσει την παραγγελία για την παραλαβή των 46 αεροσκαφών από την Airbus, έχοντας μεταθέσει προς τα πίσω το χρονοδιάγραμμα για τις παραλαβές.

Ο αριθμός των παραλαβών θα αρχίσει να αυξάνεται από το 2022, με τη διοίκηση του ομίλου να ‘’επενδύει’’ στην επόμενη μέρα, για τη μετά Covid 19 περίοδο, θεωρώντας ότι το brand ‘’Ελλάδα΄’ είναι ιδιαίτερα ισχυρό σε διεθνή κλίμακα.

Σημειώνεται εδώ ότι αυτό το καλοκαίρι ο όμιλος δραστηριοποιείται με ένα 75% έως 80% του πτητικού έργου σε σχέση με το 2019.

Διαβάστε ακόμη:

Εμβόλια mRNA: Πώς χώρισαν τον πλανήτη στα δύο 

Στο σφυρί τα Village για 994.000 ευρώ, ο αφανής ήρωας του Lagonissi Resort. ο Βακάκης (και πάλι) γκρινιάζει, ο κοσμοναύτης της ΕΛΛΑΚΤΩΡ και πώς η COSCO καθάρισε στον ΟΛΠ

Vivartia – CVC: Η επόμενη κίνηση μετά την αποεπένδυση από τη ΜΕΒΓΑΛ