Το πολύ έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον που υπάρχει για την ευρύτερη περιοχή, υπογράμμισε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας από την Ναύπακτο την οποία επισκέφτηκε σήμερα Πέμπτη 30 Ιουνίου  συνοδευόμενος από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη και τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Σπήλιο Λιβάνιο.

Μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Ναυπάκτου με τη συμμετοχή του Δημάρχου Βασίλη Γκίζα, του Προέδρου της Αιτωλικής Αναπτυξιακής Γιώργου Κοτρώνη και εκπροσώπων των ξενοδόχων, ο κ. Κικίλιας εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις υψηλές πληρότητες που έχουν φέτος τα καταλύματα της περιοχής- της τάξης του 90%- με αποτέλεσμα η Ναύπακτος να τοποθετείται στο στρατηγικό χάρτη τουριστικής ανάπτυξης της χώρας. Αμέσως μετά πραγματοποίησε συνάντηση με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων.

Σε δηλώσεις του, ο Υπουργός Τουρισμού υπογράμμισε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει η Ναύπακτος αναφορικά με τον τουρισμό, καθώς είναι κοντά στην Αθήνα, σε αεροδρόμια και δίπλα στη γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου, έχει μεγάλες δυνατότητες λόγω του αναρριχητικού αθλητικού τουρισμού και διαθέτει μοναδικής ποιότητας προϊόντα (μέλι, μπύρα κ.α) και εδέσματα.

«Είναι κομβικό και στρατηγικό το σημείο στο οποίο είναι τοποθετημένη η Ναύπακτος στο χάρτη, συστήνω σε όλους τους Έλληνες και στις Ελληνίδες που θέλουν να κάνουν διακοπές φέτος να την επισκεφθούν γιατί θα περάσουν εξαιρετικά. Δεν μπορώ να σκεφτώ ούτε έναν λόγο που κάποιος, είτε για ένα long weekend, είτε για τις διακοπές του, δεν θα ερχόταν εδώ» ανέφερε ο Β. Κικίλιας, επισημαίνοντας παράλληλα το πολύ έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον που υπάρχει για την ευρύτερη περιοχή, κάτι στο οποίο μπορεί να παρέμβει το Υπουργείο Τουρισμού, με πόρους από το Εθνικό Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (RRF) και από το νέο ΕΣΠΑ.

Ο Υπουργός Τουρισμού επισκέφθηκε, επίσης, επιχειρήσεις ζυθοποιίας και μελιού της περιοχής και τόνισε πως ο αγροτουρισμός μπορεί να έχει καθοριστικό ρόλο στην εθνική οικονομία και στις τοπικές κοινωνίες, στη διατήρηση του παραδοσιακού τρόπου ζωής, στην ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα καθώς και στη δημιουργία νέων, καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας που θα κάνουν τους νέους να θέλουν να μείνουν και να δημιουργήσουν στον τόπο τους.

«Ενισχύουμε τον αγροτουρισμό με βάση τις αρχές βιώσιμης ανάπτυξης, ισχυροποιούμε το ελληνικό τουριστικό brand και αναδεικνύουμε τη ξεχωριστή ταυτότητα των ελληνικών προϊόντων» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.

Διαβάστε ακόμη:

Naval Group: Υπογραφή 4 συμβάσεων με ελληνικές εταιρείες για τις φρεγάτες FDI

Motor Oil: Επενδυτικό πλάνο του άνω του 1 δισ. ευρώ – Οι 4 πυλώνες

Nταϊάν Χέντρικς: Η αμύθητη περιουσία των $11,6 δισ. ξεκίνησε από μια… φάρμα