Τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαν να σταθεροποιήσουν την κατάσταση στην Credit Suisse εξετάζουν από κοινού οι ελβετικές αρχές και η διοίκηση της τράπεζας, μετά την άρνηση του μεγαλύτερου μετόχου να παράσχει πρόσθετη στήριξη, εξέλιξη η οποία συνέβαλε στη βουτιά της μετοχής της.

Η διοίκηση της τράπεζας και αξιωματούχοι της ελβετικής κυβέρνησης, όπως αναφέρει το Bloomberg, επικαλούμενο πρόσωπα με γνώση του θέματος, εξετάζουν μια σειρά επιλογών, που κυμαίνονται από την απλή δημόσια δήλωση υποστήριξης προς την ελβετική τράπεζα έως και το ενδεχόμενο παροχής ρευστότητας στήριξης.

Επιπλέον, σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει το αμερικανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, στο τραπέζι έχει τεθεί και η πιθανότητα διάσπασης της τράπεζας και η διερεύνηση συμπόρευσης με την UBS Group.

Παρότι το εν λόγω σενάριο εξετάζεται εδώ και αρκετό καιρό, πλέον, μετά την καταβαράθρωση των μετοχών της Credit Suisse σήμερα σε νέο ιστορικό χαμηλό και την εκτίναξη του κόστους ασφάλισης του χρέους της τράπεζας σε επίπεδα κρίσης, φαίνεται να λαμβάνει χαρακτήρα κατεπείγοντος.

Νωρίτερα σήμερα, η Credit Suisse ζήτησε από την ελβετική κεντρική τράπεζα αλλά και τη ρυθμιστική αρχή Finma να προβούν σε δημόσιες δηλώσεις στήριξής της, σύμφωνα με πηγές του Bloomberg. Μια τέτοια δήλωση θα μπορούσε να γίνει ακόμη και σήμερα, όπως είπε μία από τις πηγές.

Διαβάστε ακόμη

Βουτιά άνω του 4,5% στο Χρηματιστήριο Αθηνών – Η Credit Suisse «έσβησε» 3 δισ. ευρώ μέσα σε λίγες ώρες

ΟΠΑΠ: Στα €736 εκατ. τα EBITDA το 2022 – Συνολική ανταμοιβή προς τους μετόχους ύψους €1,45/ μετοχή

Credit Suisse: Zητεί στήριξη από την ελβετική κεντρική τράπεζα και την ΕΚΤ