Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα-HDB και ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων – ΣΕΒΕ, στο πλαίσιο της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη, με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, της εξωστρέφειας και της υποστήριξης των επιχειρήσεων, αξιοποιώντας τα χρηματοδοτικά εργαλεία της HDB.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση, οι δύο οργανισμοί θα διερευνήσουν το ενδεχόμενο συμπράξεων στο πλαίσιο ενθάρρυνσης και ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας, καθώς και της διεύρυνσης των εξαγωγών, όπως για παράδειγμα μέσω της διαμόρφωσης και προώθησης χρηματοδοτικών εργαλείων για τις εξαγωγικές επιχειρήσεις.

Από την πλευρά της HDB θα δοθεί πρόσβαση στην πλατφόρμα δικτύωσης «InnoAgora» στα μέλη του ΣΕΒΕ, με στόχο τη διασύνδεση με διεθνή οικοσυστήματα, την ενίσχυση της εξωστρέφειας, την άντληση επενδυτικών κεφαλαίων, καθώς και την εύρεση εμπορικών εταίρων.

Η διευθύνουσα σύμβουλος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, Αθηνά Χατζηπέτρου, δήλωσε: «Στην Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα γνωρίζουμε πως η επίτευξη του εξαγωγικού εγχειρήματος είναι μια μακροπρόθεσμη επένδυση, που απαιτεί σωστή προετοιμασία, επιμονή και υπομονή επιτείνοντας την ανάγκη χρηματοδότησης. Με τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων συμφωνήσαμε να δράσουμε από κοινού, ως συμπληρωματικοί φορείς και να αναλάβουμε περαιτέρω πρωτοβουλίες για την κάλυψη των πραγματικών αναγκών των ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων με πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα».

O πρόεδρος του ΣΕΒΕ, Συμεών Διαμαντίδης, δήλωσε:  «Υπογράψαμε το πρώτο Mνημόνιο συνεργασίας της νέας Διοίκησης του ΣΕΒΕ με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα. Το γεγονός αυτό έχει ιδιαίτερη αξία για τον ΣΕΒΕ και σημαίνει ότι θα δώσουμε μεγάλη έμφαση στην ενίσχυση-χρηματοδότηση των εξαγωγικών επιχειρήσεων, μικρών, μεσαίων, μεγάλων, ώστε να ενισχύσουν περαιτέρω την εξωστρέφεια τους ,που τόσο απαραίτητη είναι για τις ίδιες τις επιχειρήσεις, αλλά και την Ελληνική Οικονομία. Σε συνεργασία με την  Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα είμαστε σίγουροι ότι αυτός ο στόχος γρήγορα θα επιτευχθεί.»

Διαβάστε ακόμη:

Αυτοί είναι οι τοπ προορισμοί των Ελλήνων για ταξίδια στο εξωτερικό (πίνακες)

Χρυσή λίρα: Σε υψηλό 14ετίας εκτοξεύτηκε η τιμή της – Πόσα «αποφέρει» η ρευστοποίησή της (πίνακας)

Ο Μητσοτάκης, ο Μακρόν και ο… ισπανικός δάκτυλος, το deal του Σχιστού κι ένα «βαρύ επώνυμο» στη Μουζάκης