Τράπεζες

Εθνική Τράπεζα: Υπεγράφη η συμφωνία με τη Bain για τα «κόκκινα» δάνεια σε Ρουμανία

  • newsroom


Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΤΕ, η συναλλαγή έχει ουδέτερη επίπτωση στην κεφαλαιακή βάση της Τράπεζας

Η Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσε ότι υπέγραψε σύμβαση για την πώληση χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων εταιρικών δανείων Ρουμάνικου ρίσκου, συνολικής λογιστικής αξίας €174 εκατ. (περίπου €102 εκατ. διασφαλιστική αξία ακινήτων), με την επενδυτική εταιρεία Bain Capital Credit.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της τράπεζας, η συναλλαγή πραγματοποιείται στο πλαίσιο της στρατηγικής της ΕΤΕ για τη διαχείριση μη-εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων και είναι σύμφωνη με τους επιχειρησιακούς στόχους όπως αυτοί έχουν υποβληθεί στον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό.

H συναλλαγή έχει ουδέτερη επίπτωση στην κεφαλαιακή βάση της Τράπεζας.

Η Deloitte Business Solutions SA ενήργησε ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος της ΕΤΕ στη συναλλαγή, ενώ οι δικηγορικές εταιρείες Milbank LLP και CMS Cameron McKenna Nabarro Olswang LLP SCP ως επίκουροι νομικοί σύμβουλοι αγγλικού και ρουμάνικου δικαίου αντίστοιχα.

Η ολοκλήρωση της συναλλαγής υπόκειται στις συνήθεις αναβλητικές αιρέσεις, συμπεριλαμβανομένων των εγκρίσεων της συναλλαγής από την Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ρουμανίας, καθώς και της συγκατάθεσης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Διαβάστε ακόμη: 

«Φούσκωσαν» την Folli Follie και έβγαλαν €180 εκατ. από πωλήσεις μετοχών – μερίσματα

«Πόλεμος» ανακοινώσεων ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για την Folli Follie – Αλληλοκατηγορίες για «νταραβέρια»

Στην ανακρίτρια η οικογένεια Κουτσολιούτσου για τα email για στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Απόρρητο Απόρρητο