Το project «Eurobank 2030: Τράπεζα της Ανάπτυξης» παρουσίασε το σύνολο της διοικητικής ομάδας της τράπεζας σε ειδική εκδήλωση με φυσική παρουσία – και όλα τα μέτρα προστασίας – για πρώτη φορά μετά από το ξέσπασμα της υγειονομικής κρίσης.

«Σκοπός μας δεν είναι να μιλήσουμε για τα οικονομικά μεγέθη της τράπεζας, αλλά για το τι σημαίνει ο επιχειρησιακός μας σχεδιασμός για τους πελάτες μας», σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, κ. Φωκίων Καραβίας, εστιάζοντας στον ειδικό ρόλο της Eurobank στην απαλλαγή από το βάρος των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

«Τις επόμενες εβδομάδες, με την παρουσίαση των αποτελεσμάτων, θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε μονοψήφιο ποσοστό «κόκκινων» δανείων, σε επίπεδα κάτω από το 7,5%», σχολίασε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως προς την ίδια κατεύθυνση κινούνται και οι υπόλοιπες τράπεζες, γεγονός που ανοίγει τον δρόμο για ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας της χώρας το νωρίτερο στα τέλη του 2022.

Όσον αφορά στη χρηματοδότηση, ο κ. Καραβίας τόνισε πως η Eurobank θα είναι στο πλευρό των επιχειρήσεων και δη, των μικρών που στον επιχειρησιακό της σχεδιασμό θα έχουν έναν ουσιαστικό ρόλο.

Όπως τόνισε, πάντως, η διάχυση της ανάπτυξης προϋποθέτει μία νέα αντίληψη για την τραπεζική, με την τράπεζα να αγκαλιάζει την τεχνολογία, υιοθετώντας ένα υβριδικό μοντέλο εξυπηρέτησης για τους πελάτες της.

Ανάπτυξη άνω του 40% ή 3,5 δισ. ευρώ στο corporate χαρτοφυλάκιο καταγράφει η Eurobank, με τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο και επικεφαλής του Group Corporate & Investment Banking, κ. Κωνσταντίνο Βασιλείου, να αναφέρεται σε ορισμένα από τα πιο σημαντικά έργα, τα οποία χρηματοδότησε η τράπεζα, όπως το Ελληνικό και η ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης.

«Την επόμενη τριετία η τράπεζα θα πετύχει καθαρή πιστωτική επέκταση στο επίμαχο χαρτοφυλάκιο τουλάχιστον 20% που αντιστοιχούν σε εκταμιεύσεις 5,5 δισ. ευρώ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στους τρεις ρόλους της Eurobank για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις αναφέρθηκε από την πλευρά του, ο γενικός διευθυντής Retail Banking της τράπεζας, κ. Ιάκωβος Γιαννακλής. «Εκτός της χρηματοδότησης, στόχος μας είναι να παρέχουμε συμβουλές και να δημιουργήσουμε οικοσυστήματα μεταξύ τους, κερδίζοντας σημαντικά στον ισολογισμό τους».

Ως προς το Ταμείο Ανάκαμψης, ο ίδιος τόνισε πως για το κομμάτι των δανείων που είναι 13 δισ. ευρώ δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό πως θα γίνει η κατανομή των κονδυλίων. «Εμείς θα ενημερώσουμε τους πελάτες μας, αλλά δεν χρειάζεται να περιμένουν το Ταμείο Ανάκαμψης, υπάρχουν διάφορα εργαλεία», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας πως ο μοναδικός λόγος για να απορριφθεί μία χρηματοδότηση είναι η επιχείρηση να έχει ληξιπρόθεσμα, συνεχείς ζημιογόνες χρήσης ή να είναι υπερδανεισμένη.

«Το 2020 – 2021 χορηγήσαμε 13.000 δάνεια, ύψους 1,3 δισ. ευρώ, σε επιχειρήσεις με κύκλο εργασιών μέχρι πέντε εκατ. ευρώ, με πάνω από 80% των δανείων να έχει εγκριθεί», κατέληξε.

«Οι πελάτες θέλουν να εξυπηρετούνται όπου, όπως και όποτε. Όποιος το πετύχει αυτό θα κερδίσει». Αυτό τόνισε με την σειρά του, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Group Chief Transformation Officer, Digital & Retail, κ. Ανδρέας Αθανασόπουλος.

Η τράπεζα εστιάζει στο Phygital, έχοντας επιτύχει 1.200 έξυπνες συναλλαγές στο Eurobank Mobile App. Από τις αρχές του χρόνου δε, η τράπεζα λάνσαρε την υπηρεσία fast loan, με τον κ. Αθανασόπουλο να σημειώνει πως το 65% των αιτήσεων γίνονται μέσω αυτής, με το 80% των αποφάσεων να βγαίνει σε λιγότερο από δύο λεπτά.

Διαβάστε ακόμη:

Στα 39 ευρώ η επιδότηση για το ρεύμα τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο

Καββαθάς (ΓΣΕΒΕΕ): Τι δεν γίνεται σωστά με τους ελέγχους στο take away

«Κινητή βόμβα» τα χρέη €350 εκατ. στους διαχειριστές ηλεκτρικής ενέργειας