Την έναρξη διαπραγμάτευσης των 800.000.000 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της Alpha Services and Holdings υποδέχθηκε το Χρηματιστήριο Αθηνών, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο κτίριό του, σε συνέχεια της επιτυχούς ολοκλήρωσης της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου της εταιρείας.

Σηματοδοτώντας τη σπουδαιότητα της πρώτης αναπτυξιακής αύξησης μετοχικού κεφαλαίου ελληνικής τράπεζας, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Alpha Bank κ. Βασίλειος Ράπανος και ο CEO του Ομίλου Alpha Bank κ. Βασίλης Ψάλτης κήρυξαν την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, χτυπώντας το παραδοσιακό καμπανάκι.

Στην ισχυρή υποστήριξη των υφιστάμενων Μετόχων αλλά και την αυξημένη συμμετοχή νέων, ποιοτικών επενδυτών από το εξωτερικό στην ΑΜΚ αναφέρθηκε ο CEO κ. Βασίλης Ψάλτης, ο οποίος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τα Στελέχη της Τράπεζας για την αφοσίωση και τη συμβολή τους στην επιτυχή ολοκλήρωση του εγχειρήματος.

«Είναι μία ημέρα – ορόσημο για την Alpha Bank. Πραγματοποιήσαμε επιτυχώς την πρώτη, αναπτυξιακού χαρακτήρα, αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μετά το 2008. Η εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των νέων μετοχών αποτελεί την απαρχή ενός νέου κεφαλαίου για την Τράπεζά μας, καθώς φιλοδοξούμε να υπηρετήσουμε την ελληνική επιχειρηματικότητα με κάθε δυνατό τρόπο.Τα αντληθέντα κεφάλαια 800 εκατομμυρίων Ευρώ από τους χιλιάδες μετόχους μας στην Ελλάδα και τους εγνωσμένου κύρους θεσμικούς επενδυτές από το εξωτερικό συνιστούν ψήφο εμπιστοσύνης στην Τράπεζά μας, αλλά πρωτίστως στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Τους ευχαριστούμε!», δήλωσε ο κ. Ψάλτης.

Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο κ. Βασίλης Ράπανος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η επιτυχία της Αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου της Alpha Services and Holdings αντανακλά την εμπιστοσύνη των Ελλήνων και διεθνών επενδυτών όχι μόνο στην Τράπεζα, αλλά και γενικότερα στο χρηματοοικονομικό σύστημα και την Ελλάδα.

«Η σημερινή ημέρα είναι σημαντική για την Alpha Bank, τροχιοδεικτική της νέας της πορείας. Η επιτυχία της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς της Διοικητικής Ομάδας, με επικεφαλής τον Βασίλη Ψάλτη, και όλου του Προσωπικού της Τράπεζας. Οφείλω να εκφράσω ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στους Μετόχους μας που σε αυτές τις δύσκολες περιόδους στάθηκαν δίπλα μας και μπορώ να τους διαβεβαιώσω ότι θα εργαστούμε σκληρά και άοκνα για να δικαιώσουμε τις προσδοκίες τους», σημείωσε ο κ. Ράπανος.

Αύριο η είσοδος της μετοχής στον δείκτη ΜSCI Emerging Standard

H επιτυχής ολοκλήρωση της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου της Alpha Services and Holdings ύψους Ευρώ 800 εκατ. οδήγησε στην άμεση αναβάθμιση της μετοχής της και την ένταξή της στον δείκτη Morgan Stanley Capital International – MSCI Emerging Standard που αναμένεται από αύριο Τετάρτη, 14 Ιουλίου, προκαλώντας αυξημένες εισροές κεφαλαίων από επενδυτικά funds που παρακολουθούν τον εν λόγω δείκτη. Μετά την ολοκλήρωση της ΑΜΚ, το μετοχικό κεφάλαιο της Alpha Services and Holdings έχει αυξηθεί από 1,546 δισ. σε 2,346 δισ. μετοχές.

Διαβάστε ακόμα

Cosmote TV: «Ταράζει» τα νερά της Super League – Συζητήσεις με 11 ομάδες

Οικογένεια Παπαγεωργίου: Σε πλειστηριασμό ξανά το εμπορικό κέντρο «Avenue»

Εγνατία Οδός: Την Πέμπτη κληρώνει ο διαγωνισμός για τη μεγάλη σύμβαση παραχώρησης