«Κλείνουμε τη θέση αγοράς μας στα εγχώρια κρατικά ελληνικά ομόλογα (GGBs), αλλά διατηρούμε άλλες συναλλαγές σε σχετικά trades», αναφέρουν οι αναλυτές της Societe Generale, οι οποίοι είχαν προτείνει το συγκεκριμένο trade έναντι των ιταλικών τον Νοέμβριο του 2022.

Και τα δύο trades είχαν πολύ καλές επιδόσεις τον Δεκέμβριο, αλλά από τότε έχουν μείνει στάσιμα και για αυτό αποφάσισε η SG να κλείσει τη θέση αγοράς στα 10ετή GGBs έναντι των ιταλικών κρατικών 10ετών ομολόγων (BTP) στις -3 μ.β..

«Με την αναβάθμιση της Fitch για την Ελλάδα τον Ιανουάριο πίσω μας, εκτιμούμε ότι τα spreads των δύο χωρών θα παραμείνουν ισχυρά, αναφέρει η τράπεζα.

Τα θεμελιώδη μεγέθη και οι ροές είναι δύο αντίθετες δυνάμεις που είναι πιθανό να κρατήσουν τα spreads των χωρών σε ένα εύρος, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα, αν και αναμένουμε ότι η νοοτροπία ‘buy the dip” θα επικρατήσει», σημειώνεται σε σχετικό note της SG.

Οι αγορές έχουν μετακινηθεί προς την αντίθετη κατεύθυνση, με τις αγορές να τιμολογούν περισσότερες αυξήσεις για τις ΗΠΑ και την Ευρώπη, ενώ η σφιχτή αγορά εργασίας και ο πληθωρισμός θα παραμείνουν το βασικό σημείο εστίασης για τις παγκόσμιες κεντρικές τράπεζες.

«Ο συγχρονισμός του σημείου καμπής για τον πληθωρισμό και μια στροφή πολιτικής παραμένει δύσκολη», υπογραμμίζεται.

Παράλληλα, η τράπεζα αναμένει τα κρατικά ομόλογα να συνεχίσουν να υπεραποδίδουν σε σχέση με τα γερμανικά 10ετή ομόλογα (Bunds).

Όπως αναφέρεται, «χωρίς σαφή κατεύθυνση για τον πληθωρισμό, η αγορά τιμολογεί αποτελεσματικά για την πολιτική δράση στο πλαίσιο μιας στενής αγοράς εργασίας. Η αγορά φαίνεται να τιμολογεί τρεις έως τέσσερις ακόμη αυξήσεις για φέτος.

Τα υψηλότερα επιτόκια αυξάνουν την πιθανότητα η στροφή της πολιτικής να συμβεί νωρίτερα, αν και ο χρονικός προσδιορισμός του σημείου καμπής παραμένει δύσκολος.

Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς είναι κοντά στο 4% και είναι μια ευκαιρία για αγορές, αν μπορεί κανείς να αντέξει μια πιθανή υπέρβαση πάνω από αυτό το επίπεδο, βραχυπρόθεσμα», καταλήγει η SG.

Διαβάστε ακόμη:

Καθαρά Δευτέρα: Ξεκίνησε η έξοδος για το τριήμερο – Δείτε live την κίνηση στους δρόμους

ΕΡΓΑΣ: Από τις εποχές «δόξας» του Μπατατούδη, στο «άσφαιρο» σφυρί για το ακίνητο στη Λ. Αθηνών (pics)

Αραβικό άρωμα στη Μύκονο από τη Monterock και την υπογραφή της Οne & Only – Το νέο 5άστερο project των 81 εκατ. ευρώ (pic)