Τράπεζες

Στα 50 ευρώ το όριο των ανέπαφων συναλλαγών έως τις 30 Ιουνίου

  • Αγγελική Βελεσιώτη


«Από την 30η Μαρτίου 2020 οπότε και υιοθετήθηκε το συγκεκριμένο μέτρο, η ανταπόκριση του συναλλακτικού κοινού υπήρξε καθολική, ελαχιστοποιώντας σημαντικά τη φυσική επαφή των κατόχων καρτών με το πληκτρολόγιο του τερματικού (POS)», τονίζει η ΕΕΤ

Έως τις 30 Ιουνίου του 2021 παρατείνεται η αύξηση του ορίου των ανέπαφων συναλλαγών με κάρτες πληρωμών χωρίς τη χρήση ΡΙΝ στο ύψος των 50 ευρώ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ), οι τράπεζες, εφαρμόζοντας έμπρακτα τη δέσμευση διαρκούς συνδρομής τους στον περιορισμό των επιπτώσεων του κορωνοϊού (COVID-19), στη δημόσια υγεία και τη συναλλακτική καθημερινότητα, θα διατηρήσουν το όριο των ανέπαφων (contactless) συναλλαγών καρτών χωρίς τη χρήση ΡΙΝ στο ύψος των 50 ευρώ, έως την Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2021. «Από την 30η Μαρτίου 2020 οπότε και υιοθετήθηκε το συγκεκριμένο μέτρο, η ανταπόκριση του συναλλακτικού κοινού υπήρξε καθολική, ελαχιστοποιώντας σημαντικά τη φυσική επαφή των κατόχων καρτών με το πληκτρολόγιο του τερματικού (POS)», επισημαίνεται χαρακτηριστικά και προστίθεται: «Όλες οι συναλλαγές, ανεξαρτήτως ποσού, μπορούν να πραγματοποιούνται ανέπαφα χωρίς παράδοση της κάρτας πληρωμών στον εκάστοτε υπάλληλο του καταστήματος όπου διενεργείται η συναλλαγή. Για συναλλαγές πέραν του ποσού των 50 ευρώ θα εξακολουθήσει να είναι απαραίτητη και να ζητείται η πληκτρολόγηση του ΡΙΝ του στο POS, από τον κάτοχο της κάρτας. Σε κάθε περίπτωση, οι συναλλασσόμενοι πρέπει να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή στην ασφαλή φύλαξη της κάρτας τους».

Αξίζει να αναφερθεί ότι η χώρα μας δεν ήταν η μοναδική που προχώρησαν σε αύξηση του ορίου των ανέπαφων συναλλαγών, ως απόρροια του κορωνοιού. Ενδεικτικά, το ίδιο έπραξαν και οι:

  • Μάλτα: Από 20 ευρώ σε 50 ευρώ.
  • Τουρκία: Από 120 λίρες σε 250 λίρες.
  • Ιρλανδία: Από 30 ευρώ σε 50 ευρώ.
  • Πορτογαλία: Από 25 ευρώ σε 50 ευρώ.
  • Πολωνία: Από 50 ζλότι σε 100 ζλότι και
  • Ηνωμένο Βασίλειο: Από 30 λίρες σε 45 λίρες».

Διαβάστε ακόμη:

Η «καυτή» ατζέντα του ΤΧΣ: Ώρα αποφάσεων για Εθνική Ασφαλιστική και ΑΜΚ Πειραιώς

Έρχεται το 2022 το πρώτο παραθαλάσσιο resort των Ισραηλινών της Brown στην Αττική

Πέτσας: «Παράθυρο» για ελεύθερες μετακινήσεις το Πάσχα – Τι είπε για λιανεμπόριο (vid)

Απόρρητο Απόρρητο