(Τελευταία ενημέρωση 13:14) Το θέμα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα και η οικονομία ήταν τα δύο βασικά ζητήματα που απασχόλησαν τον διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες την Τετάρτη (11/1) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στην καθιερωμένη μηνιαία συνάντησή τους.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε ειδική αναφορά στις αυξήσεις στις συντάξεις, στο εργαλείο του market pass, αλλά και στη σημαντική, όπως τη χαρακτήρισε, νέα αύξηση του κατώτατου μισθού από τον Απρίλιο, επισημαίνοντας ότι το όλο πλαίσιο της κυβερνητικής στρατηγικής στοχεύει στη θωράκιση εργαζομένων και μισθωτών.

Όσον αφορά την οικονομία ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «το 2023 είναι εκλογική χρονιά αλλά η κυβέρνηση δεν θα ενδώσει στις σειρήνες του λαϊκισμού και να ξεφύγει από τον ψηφισμένο προϋπολογισμό που προβλέπει πλεόνασμα το 2023».

«Εμείς θα πορευόμαστε με τη σύνεση και τη σοβαρότητα που οι καιροί απαιτούν» πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αν και τόνισε την πρόθεση της κυβέρνησης από την υπεραπόδοση της οικονομία να μπορεί να δίνει μέρισμα στις κοινωνικές ομάδες που δοκιμάζονται.

 

Ειδικά για τα Γλυπτά του Παρθενώνα ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην «συστηματική και αθόρυβη προσπάθεια να πετύχουμε τον εθνικό στόχο» προσθέτοντας:«Δεν αναμένω άμεσα αποτελέσματα αλλά πιστεύω ότι έχουμε κάνει πολύ συστηματικές κινήσεις και εφόσον ο λαός θα μας εμπιστευτεί ξανά πιστεύω ότι αυτό τον στόχο θα τον πετύχουμε με απόλυτο σεβασμό στις «κόκκινες» γραμμές που έχουν θέσει όλες οι κυβερνήσεις, τονίζοντας παράλληλα ότι θα πετύχουμε αυτό που όλοι επιδιώκουμε, να βλέπουμε αυτόν το μοναδικό μνημείο της παγκόσμιας κληρονομιάς στο φυσικό του χώρο, το Μουσείο της Ακρόπολης στη σκιά του ιερού βράχου».

Διαβάστε ακόμη

Wood: Tα top picks του 2023 και στο βάθος… επενδυτική βαθμίδα για την Ελλάδα

Ο γρίφος με την κηδεία του τέως βασιλιά, το εκλογικό δίλημμα Άνοιξη ή Καλοκαίρι και το οριστικό αντίο του Κούτρα από την Intrakat

Αυτό είναι το νέο project του Απόστολου Κάκκου μετά τη Lamda Hellix