Την προαναγγελία της συνάντησης του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με θεσμικούς εκπροσώπους της Θεσσαλίας, αλλά και εκπροσώπους αγροτών από τη συγκεκριμένη Περιφέρεια την προσεχή Δευτέρα στις 11 Μαρτίου στο Μέγαρο Μαξίμου έκανε στο briefing των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, o οποίος γνωστοποίησε επίσης ότι την ίδια ημέρα ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στο Προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη.

Αναφορικά με τις καταγγελίες για διαρροή e-mails Ελλήνων ομογενών από την Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, ‘Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επικαλέστηκε την ανακοίνωση του ΓΓ του υπουργείου Εσωτερικών κ. Μπαλέρμπα ότι το υπουργείο Εσωτερικών δεν δίνει e-mail τονίζοντας ότι δεν υπάρχει κάποιο ζήτημα. Επίσης, παρέμεπεμψε στην απάντηση της ‘Αννας Μισέλ Ασημακοπούλου, η οποία όπως είπε, έχει πρωταγωνιστήσει κατά των συκοφαντιών και των fake news κατά της χώρας μας, ενώ τόνισε ότι έχει ήδη διαταχθεί έρευνα από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Σε ό,τι αφορά στην παραδοχή του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Αρβανίτη, ότι συμμετείχε ενεργά στη σύνταξη του πορίσματος του Ευρωκοινοβουλίου για το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για κυνική παραδοχή. «Έλληνας ευρωβουλευτής εξελέγη με τη ψήφο των Ελλήνων πολιτών για να συκοφαντεί τη χώρα του και να φτιάχνει ψηφίσματα που θα μπλοκάρουν χρήματα για τη χώρα μας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρινάκης και εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ για την προσπάθεια εργαλειοποίησης, όπως είπε, του ζητήματος της επιστολικής ψήφου. «Τα δύο ζητήματα δε συνδέονται, το ζήτημα, που έχει προκύψει με τις καταγγελίες για την κα Ασημακοπούλου δεν έχει καμία σχέση με το αδιάβλητο της διαδικασίας της επιστολικής ψήφου» είπε ο κ. Μαρινάκης.

Σε ό,τι αφορά στις καταγγελίες του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρου Κοντονή, ότι επί κυβερνητικής θητείας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης λειτουργούσε στο Μέγαρο Μαξίμου ένα «παραΥπουργείο» Δικαιοσύνης, ο κ. Μαρινάκης επεσήμανε ότι «σκεφτείτε πόσα ψηφίσματα θα είχε συντάξει ο Κώστας Αρβανίτης, εάν αυτά είχαν ειπωθεί για τη δική μας κυβερνητική θητεία. Τα λένε από μόνοι τους. Ο κόσμος είδε και έκρινε. Ευτυχώς, η χώρα μας δεν είναι σε αυτό το σημείο».

Τέλος, για την τοποθέτηση του πρώην πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, σε Συνέδριο για τα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «ο κ.Τσίπρας μπορεί να είπε mea culpa, αλλά εμείς οφείλουμε να μη ξεχάσουμε ποτέ. Βαφτίζουν ως λάθη δύο κορυφαίες αστοχίες που έπληξαν Κράτος Δικαίου και ο κάθε Αρβανίτης τότε δεν είπε τίποτα. Ένας πρώην πρωθυπουργός κάνει λόγο για λάθος σχετικά με μία υπόθεση, στην οποία κρεμάστηκαν άνθρωποι στα μανταλάκια και η οποία οδήγησε σε αμετάκλητη καταδίκη πρώην υπουργού του. Και αυτοί μας κουνούν το δάχτυλο για το Κράτος Δικαίου».

Διαβάστε ακόμη

Οι… αλλού τρως και πίνεις, η φωλιά της Λεβέντη, ο Νίκος, ο Χάρης και τα franchise, η στάμπα του Παππά, ο Γερμανός και η Imker πήραν την Entersoft

Βιργινία Βεντουράκη: Απειλείται ξανά με σφυρί η μεζονέτα στη Φιλοθέη (pic)

Κομισιόν: Πρόστιμο-μαμούθ ύψους 1,8 δισ. στην Apple

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ