«Θα δουλέψουμε έτσι ώστε να αποκατασταθεί το συντομότερο η ζημιά στο φυσικό περιβάλλον του νησιού» τόνισε στη διάρκεια της σύσκεψης που έγινε στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου το απόγευμα της Παρασκευής, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο ίδιος αναφέρθηκε εκτενώς στην προσπάθεια που έγινε για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς και στις συντονισμένες ενέργειες που έχουν γίνει για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα.

Ο πρωθυπουργός, στο πλαίσιο της τοποθέτησης του απένειμε τα εύσημα στην τοπική κοινωνία της Ρόδου, τις τοπικές αρχές, την Πυροσβεστική και στο Λιμενικό Σώμα, για τη μεγάλη συμβολή τους στην κατάσβεση της φωτιάς και κυρίως στην απομάκρυνση χιλιάδων κατοίκων κι επισκεπτών από τις πληγείσες περιοχές.

«Στόχος μας είναι επίσης – τόνισε ο πρωθυπουργός- να επιμηκυνθεί η τουριστική περίοδος στο νησί και ήδη προς την κατεύθυνση αυτή βρίσκεται μεγάλη τουριστική καμπάνια.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε επίσης ότι η επόμενη χρονιά θα μας βρει ακόμα πιο έτοιμους στο σύνολο της χώρα, για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Νωρίτερα, στο πλαίσιο της σύσκεψης, έγινε ενημέρωση για τις λύσεις που έχουν δρομολογηθεί, από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κο Λευτέρη Αυγενάκη, από την υφυπουργό τουρισμού κα Έλενα Ράπτη, από τον υφυπουργό κλιματικής κρίσης κο Τριαντόπουλο και από τον αναπληρωτή υπουργό εσωτερικών κο Θεόδωρο Λιβάνιο, καθώς και από τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κο Λυκουρέντζο και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες..

Διαβάστε ακόμη

Αυτοκινητόδρομοι: Πετούν το «γάντι» Vinci και Hocthief για τις τιμές των διοδίων

Crystal Symphony: Από τον Πειραιά η εκκίνηση του νέου κρουαζιερόπλοιου της Crystal Cruises (pics)

Βρετανία: Πόσα εκατ. στερλίνες κόστισαν στις αεροπορικές εταιρείες οι ακυρώσεις στις πτήσεις

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ