Στην Πάτρα, μια από τις μεγάλες πόλεις της χώρας όπου το ΠΑΣΟΚ φιλοδοξεί να αυξήσει την πολιτική του επιρροή με «σταθμό» τις προσεχείς κάλπες, θα μιλήσει σήμερα το βράδυ ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ έχει κάνει ουκ ολίγες επισκέψεις το τελευταίο διάστημα στην Πάτρα και στην ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας, ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου, ως βουλευτής της συγκεκριμένης περιφέρειας αναπτύσσει συνεχώς δράσεις και πρωτοβουλίες με στόχο την ανάκτηση μέρους του χαμένου «πράσινου εδάφους». Δυναμική θεωρείται η παρουσία και των άλλων υποψηφίων βουλευτών που συγκροτούν ένα ανανεωμένο ψηφοδέλτιο, στο οποίο εντάχθηκαν γνωρίζοντας ότι είναι ελάχιστες οι πιθανότητες εκλογής τους- καθώς τη μία έδρα του ΠΑΣΟΚ παίρνει (χωρίς «σταυρό») ως πρώην πρωθυπουργός, ο Γιώργος Παπανδρέου. Οι καλά γνωρίζοντες σημειώνουν την ιδιαίτερη κινητικότητα στελεχών του ΠΑΣΟΚ στην περιοχή και τη συνδέουν επίσης με τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές που ακολουθούν στις 8 Οκτώβρη και την πρόβλεψη για τη συγκρότηση νέων διευρυμένων αυτοδιοικητικών συνδυασμών με σημαντική δυναμική στην «καρδιά» της Δυτικής Ελλάδας.

Βασική προϋπόθεση για την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών προς όφελος του ΠΑΣΟΚ εκεί, είναι το «ψαλίδισμα» των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ, που κατάφερε να ανεβάσει στροφές τα χρόνια της κρίσης και να καταλάβει στη συνέχεια την «πρωτοκαθεδρία του άλλοτε «πράσινου κάστρου». Η αλήθεια είναι ότι η Χαριλάου Τρικούπη αισιοδοξεί για το αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου και ποντάρει σε ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό, που μπορεί να συμβάλει αποφασιστικά στην προσδοκώμενη πανελλαδική άνοδο του κόμματος. Ο κ. Ανδρουλάκης στοχεύει στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συσπείρωση του κόμματος- είναι σε «ανοιχτή γραμμή με τον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος και θα τον υποδεχθεί στην ανοιχτή εκδήλωση στην Πάτρα  (Διασταύρωση Μαιζώνος και Αγίου Νικολάου) μαζί με τους άλλους υποψήφιους βουλευτές και την ομάδα των τοπικών οργανώσεων.

Ο κ. Ανδρουλάκης θα ξεκινήσει την ομιλία του πιάνοντας το νήμα από την πρόσφατη τηλεμαχία, όπου -σύμφωνα με τη Χαριλάου Τρικούπη- κατάφερε να πετύχει ισχυρά «χτυπήματα» στο προφίλ του πρωθυπουργού αλλά και του αρχηγού του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Θα κάνει λόγο για τις μεγάλες διαφορές με τη Νέα Δημοκρατία στα κοινωνικά ζητήματα, καθώς και με τον ΣΥΡΙΖΑ στα εθνικά θέματα και στο μεταναστευτικό – προσφυγικό. «Είμαι σοσιαλδημοκράτης, το ΠΑΣΟΚ είναι ένα κόμμα του ευρωπαϊκού Σοσιαλισμού, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κομμουνιστικογενές κόμμα και οι άλλοι είναι κόμμα της λαϊκής Δεξιάς. Προφανώς, έχουμε άλλον ιδεολογικό κώδικα κι άλλες θέσεις», θα επαναλάβει ο κ. Ανδρουλάκης επιμένοντας ότι βάσει της λαϊκής ετυμηγορίας και αξιοποιώντας την τρίτη εντολή θα επιδιώξει «σταθερότητα και πρόοδο, μέσω προγραμματικών συγκλίσεων». Θα ξεκαθαρίσει εκ νέου πως τα πρόσωπα του Πρωθυπουργού και των κύριων Υπουργείων πρέπει να εκφράζουν αυτές τις προγραμματικές συγκλίσεις. «Δεν μπορούμε να μιλάμε για ισχυρή Δημόσια Υγεία, αλλά να έχουμε Υπουργό τον κ. Πλεύρη. Πρέπει να έχεις έναν υπουργό όπως ήταν ο Γιώργος Γεννηματάς να πιστεύει στο ΕΣΥ, να ρίξει δαπάνες στο ΕΣΥ», σημειώνει μεταξύ άλλων στις δημόσιες παρεμβάσεις του, τονίζοντας πως ό,τι λέει σήμερα είναι ο οδικός χάρτης για την επόμενη μέρα. «Δεν θα υπάρχει καμία παρέκκλιση γιατί θέλω σε αυτήν τη νέα αρχή να έχουμε με τους πολίτες σχέση απόλυτης εμπιστοσύνης», υπογραμμίζει ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ εμμένοντας στη θέση του ότι «ούτε Μητσοτάκης, ούτε Τσίπρας ξανά πρωθυπουργός».

Μιλώντας για το οικονομικό μοντέλο, ο κ. Ανδρουλάκης θα επιχειρήσει την αποδόμηση του αφηγήματος της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τα δύο κόμματα ότι σερφάρουν επικίνδυνα στην παροχολογία, ενώ την ίδια στιγμή η ελληνική οικονομία χρειάζεται σταθερό δημοσιονομικό τιμόνι και σε κάθε περίπτωση προσεκτικά βήματα για να μην μπει σε νέες περιπέτειες. Σχετικά με τις υποκλοπές

Θα κάνει μνεία των δηλώσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη με αφορμή την τηλεμαχία, υποστηρίζοντας ότι ο πρωθυπουργός  για πρώτη φορά είπε ότι ξέρει τον λόγο της παρακολούθησης. «Δεν ήμουν εθνικός κίνδυνος. Εγώ ξέρω τι είμαι, όπως και οι σύντροφοι και οι φίλοι μου στο ΠΑΣΟΚ γνωρίζουν πάρα πολύ καλά την πορεία μου και ξέρουν αν ήμουν κίνδυνος για τη δημοκρατία και για την πατρίδα», θα σχολιάσει καλώντας την ελληνική δικαιοσύνη να δώσει απαντήσεις. «Πρέπει επιτέλους η εισαγγελέας της ΕΥΠ, Β. Βλάχου και ο τότε διοικητής της ΕΥΠ, ο κ. Κοντολέων, να απολογηθούν γιατί υπέγραψαν ότι η παρακολούθησή μου γίνεται για εθνικούς λόγους», θα σημειώσει σπεύδοντας να συμπληρώσει τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι κακώς υπογράφηκε με την επίκληση εθνικών λόγων.

Αύριο ο κ. Ανδρουλάκης θα συνεχίσει τον κύκλο των περιοδειών του στις μεγάλες πόλεις της χώρας, μεταβαίνοντας στα Χανιά. Για τη Δευτέρα έχει ομιλία στην προγραμματισμένη προεκλογική συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη– την Τετάρτη θα μιλήσει στην Αθήνα και θα κλείσει την προεκλογική εκστρατεία με ομιλία στην γενέτειρά του, το Ηράκλειο, την Παρασκευή το βράδυ.

Διαβάστε ακόμη:

Οικογένεια Κωνσταντίνου: Η σκληρή μάχη της Yalco για την επιβίωση

ΑVΑX: Επικρατέστερος ανάδοχος για το mall στο Ελληνικό και εκτίναξη ανεκτέλεστου στα 3 δισ.

Γιατί δεν… «τραβούν» παλιές και νέες ρυθμίσεις της εφορίας

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ