Ισχυρή άνοδος στις πωλήσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της BMW το πρώτο τρίμηνο, ξεπερνώντας τους αντιπάλους της Tesla και της Mercedes Benz, οι οποίοι δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν την παραπαίουσα ζήτηση.

Οι παραδόσεις μοντέλων με μπαταρία, όπως τα i4, iX1 και i7 της BMW, αυξήθηκαν κατά 41% τους τρεις μήνες μέχρι τον Μάρτιο σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, ανακοίνωσε η εταιρεία την Τετάρτη. Τα αποτελέσματα βοήθησαν τις πωλήσεις EV του ομίλου να αυξηθούν κατά 28%.

Τα αποτελέσματα της BMW ήρθαν σε αντίθεση με την ευρύτερη επιβράδυνση της ζήτησης για τα EV, ιδιαίτερα στην Ευρώπη, όπου τα αυτοκίνητα με μπαταρίες έχουν ισοπεδωθεί ως ποσοστό των συνολικών πωλήσεων μετά την απόσυρση των κινήτρων για την αγορά EV από τις κυβερνήσεις. Η Mercedes-Benz Group AG δήλωσε την Τετάρτη ότι οι πωλήσεις EV της μειώθηκαν κατά 8% το πρώτο τρίμηνο, αφού η Tesla Inc. νωρίτερα αυτό το μήνα ανακοίνωσε την πρώτη ετήσια πτώση των πωλήσεών της από το 2020, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Τα EVs αποτέλεσαν περίπου το 15% των συνολικών παραδόσεων της BMW πέρυσι και αναμένεται να ανέλθουν στο 20% φέτος. Η εταιρεία στοχεύει να αυξήσει περαιτέρω αυτό το μερίδιο φέτος με μισό εκατομμύριο πωλήσεις EV, βασιζόμενη σε 15 πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα σε όλες τις μάρκες της.

Ωστόσο, η BMW αντιμετωπίζει σκληρό ανταγωνισμό στην Κίνα, τη μεγαλύτερη αγορά της, όπου η υποτονική οικονομία και ο πόλεμος τιμών υπό την ηγεσία της Tesla επιβαρύνουν τον κλάδο. Οι πωλήσεις των οχημάτων της μάρκας BMW και Mini στην Κίνα μειώθηκαν κατά 3,8% το πρώτο τρίμηνο, ενώ οι παραδόσεις αυξήθηκαν κατά 5,5% στην Ευρώπη και κατά 1,2% στις ΗΠΑ την ίδια περίοδο.

Η Mercedes Benz είδε τις συνολικές πωλήσεις να μειώνονται στα 463.000 αυτοκίνητα κατά το πρώτο τρίμηνο, λόγω σημαντικών προβλημάτων στην αλυσίδα εφοδιασμού και αλλαγών στα μοντέλα στην Ασία, όπου οι παραδόσεις μειώθηκαν κατά 15%.

Διαβάστε ακόμη

Φορολογικό νομοσχέδιο: Μπόνους για όσους δεν προσφεύγουν στα δικαστήρια

EΛΣΤΑΤ: Στο 3,2% ο πληθωρισμός τον Μάρτιο – Αυξήσεις 5,3% στα τρόφιμα

Τιμές φαρμάκων: Βαθιά το χέρι στην τσέπη έβαλαν και το 2023 οι πολίτες

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ