Οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες θα παραλείψουν  την έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης του επόμενου έτους, γεγονός που αναμφισβήτητα αποτελεί πλήγμα για την εκδήλωση που αναβιώνει μετά από τέσσερα χρόνια απουσίας. Σύμφωνα με δηλώσεις των εκπροσώπων των εταιρειών στην Automobilwoche, BMW, Mercedes-Benz, Audi και Volkswagen δεν θα έχουν παρουσία στην έκθεση.

«Μετά από προσεκτική εξέταση, η Mercedes-Benz δεν θα συμμετάσχει στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το 2024», δήλωσε εκπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας. Η Audi έκανε μια παρόμοια δήλωση: «Δεν θα είμαστε εκεί το 2024. Αλλά αυτή δεν είναι μια γενική απόφαση κατά της Γενεύης», ανέφερε.

Η BMW δεν θα παρευρεθεί στην έκθεση μετά την αναδιοργάνωση των δραστηριοτήτων μάρκετινγκ εκδηλώσεων που προκρίνει μια προσέγγιση «social first» δίνοντας μεγαλύτερο βάρος στην χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και του live streaming.

«Προσθέσαμε τις δικές μας νέες μορφές, όπως το NextGen, ενώ καταργούμε σταδιακά ορισμένες υπάρχουσες μορφές», δήλωσε ένας εκπρόσωπος της BMW. «Αυτό περιλαμβάνει εμφανίσεις στη Γενεύη, το Παρίσι και το Ντιτρόιτ. Γι’ αυτό και δεν θα είμαστε στη Γενεύη το 2024».

Η Volkswagen επίσης δεν θα εκπροσωπείται ως αυτόνομη μάρκα στη Γενεύη, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας. Άλλες μάρκες του VW Group όπως η Škoda, η CUPRA  και η Porsche δεν έχουν ακόμη αποφασίσει αν θα συμμετέχουν στην έκθεση, αλλά η πιθανότητα συμμετοχής τους είναι μάλλον μικρή, όπως ανέφεραν πηγές από τις εν λόγω εταιρείες.

Οι μάρκες της Stellantis, συμπεριλαμβανομένων των Peugeot, Citroën, FIAT και Opel, είναι ομοίως μάλλον απίθανο να συμμετάσχουν. Ο διευθύνων σύμβουλος της Stellantis, Carlos Tavares εμφανίζεται απρόθυμος να ξοδέψει εκατομμύρια σε εμφανίσεις σε εκθέσεις αυτοκινήτων, ενώ ήδη η Stellantis εγκατέλειψε τα σχέδιά της να συμμετάσχει στην τεχνολογική έκθεση CES 2024 σε μια κίνηση εξοικονόμησης κόστους.

Η έκθεση της Γενεύης του 2024 θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά μετά την ακύρωσή της στην αρχή της πανδημίας COVID-19 το 2020, λίγες ημέρες πριν από την προγραμματισμένη έναρξη της εκδήλωσης. Έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί από τις 26 Φεβρουαρίου έως τις 3 Μαρτίου στον παραδοσιακό χώρο, το συνεδριακό κέντρο Palexpo κοντά στο αεροδρόμιο της Γενεύης.

Η Renault δήλωσε στις 20 Οκτωβρίου ότι θα συμμετάσχει στις εκθέσεις της Γενεύης και του Παρισιού του επόμενου έτους, μαζί με όλες τις μεγάλες εκθέσεις αυτοκινήτων στις περιοχές όπου δραστηριοποιείται ο όμιλος.

Πάντως οι διοργανωτές της έκθεσης της Γενεύης δήλωσαν ότι βρίσκονται σε επαφή με περίπου 20 κινεζικές μάρκες και ελπίζουν ότι τα δύο τρίτα από αυτές θα παρευρεθούν.

Διαβάστε ακόμη

Σταθόπουλος: Βραχύβια θα αποδειχθεί η κρίση – Ζητεί συνέπεια στις μεταρρυθμίσεις απ’ την κυβέρνηση

Αμετάβλητα τα επιτόκια της ΕΚΤ – «Φρένο» στο σερί των 10 συνεχόμενων αυξήσεων

Έρχεται νέο επίδομα θέρμανσης για όσους ζεσταίνονται με ηλεκτρικό ρεύμα (vid)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ