ΑΓΟΡΕΣ

Alpha Bank: Ράλι έως 7% για τη μετοχή – Μέσα σε μία ώρα έκανε το 50% του καθιερωμένου τζίρου

Η μετοχή μετράει συνολικά κέρδη 27% από τις αρχές του 2023, απέχοντας ωστόσο περίπου 20% από το υψηλό έτους του 1,68 ευρώ

Τεράστιο είναι το ενδιαφέρον για τη μετοχή της Alpha Bank, η οποία έχει αναδειχθεί σε βασική πρωταγωνίστρια της σημερινής συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Είναι ενδεικτικό ότι, μέχρι τις 11.30 το πρωί της Τρίτης, η μετοχή της τράπεζας πραγματοποιεί ράλι έως 7%, φθάνοντας έως το 1,368 ευρώ, δηλαδή στο υψηλότερο σημείο από τις 18 Σεπτεμβρίου.

Ο τζίρος των συναλλαγών, δε, ξεπερνά τα 5,6 εκατ. ευρώ, καλύπτοντας μέσα σε μία ώρα συνεδρίασης το 50% του καθιερωμένου ημερήσιου τζίρου. Ο όγκος, παράλληλα, ανέρχεται σε 4,1 εκατ. τεμάχια.

Όπως είναι εύλογο, το αυξημένο ενδιαφέρον αποδίδεται στο deal με την UniCredit, Νο.2 τράπεζα στην Ιταλία, το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει α) τη συγχώνευση των δύο θυγατρικών στη Ρουμανία, β) την πρόθεση απόκτησης του 9% των μετοχών του ΤΧΣ και γ) την εμπορική συνεργασία στους τομείς διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και ασφαλιστικών προϊόντων.

Ιδίως όσον αφορά την πρόταση της UniCredit για το 9% των μετοχών του ΤΧΣ, η εν λόγω εξέλιξη συνιστά ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης προς το ελληνικό banking, ενώ αναμφίβολα βελτιώνει την ορατότητα επί του σχεδίου εξόδου του δημοσίου από τα μετοχικά κεφάλαια των ελληνικών τραπεζών.

Πολλά, βέβαια, θα εξαρτηθούν από το ακριβές ύψος της προσφοράς, καθώς μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση για το τίμημα, παρά μόνο σενάρια και φημολογία.

Ας σημειωθεί ότι η μετοχή της Alpha Bank μετράει συνολικά κέρδη 27% από τις αρχές του 2023, απέχοντας ωστόσο περίπου 20% από το υψηλό έτους του 1,68 ευρώ (σημειώθηκε στις 27 Ιουλίου).

Σε σημερινό της report, η Axia Numbers επαναλαμβάνει τη σύσταση «buy» για τη μετοχή της Alpha Bank, δίνοντας τιμή – στόχο 2 ευρώ

Διαβάστε ακόμα

Ο Μητσοτάκης στο Τελ Αβίβ, ο Stefanos, οι διαγραφές, η Λιζ Τρας και το μαρούλι, το deal της Alpha Bank, ο Τέλης και οι εφοπλιστές

One & Only Aesthesis: Αυτό είναι το πετράδι στο στέμμα της Γλυφάδας – Επένδυση €300 εκατ.

Αndrea Orcel: O εκρηκτικός CEO της Unicredit – Γιατί τον αποκαλούν «βασιλιά των deal»

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

string(0) ""