Σε μεικτά πρόσημα διαπραγματεύονται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, τα οποία κινήθηκαν ψηλότερα από το αναμενόμενο.

Ο  δείκτης Stoxx 600 σημείωνε πτώση 0,06% στο άνοιγμα και αυτή την ώρα ενισχύεται κατά 0,11% στις 507,15 μονάδες, ενώ οι κλαδικοί δείκτες είναι στην πλειοψηφία τους στο κόκκινο. Τις μεγαλύτερες απώλειες, σχεδόν 1% τις καταγράφουν οι μετοχές του κλάδου τηλεπικοινωνιών.

Στους επιμέρους δείκτες, ο FTSE 100 αυξάνεται οριακά κατά 0,03% στο Λονδίνο, ο DAX στη Φρανκφούρτη με απώλειες 0,05%, o CAC 40 στο Παρίσι με άνοδο 0,54%. Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ιταλικός FTSE MIB  κερδίζει οριακά 0,03% και ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 χάνει 0,35%.

Χθες Τετάρτη, οι ευρωπαϊκές και αμερικανικές μετοχές διαπραγματεύονταν χαμηλότερα μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ για τον Μάρτιο που διαμορφώθηκε στο 3,5% σε ετήσια βάση, πάνω από το 3,4% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Dow Jones και 0,3 ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερα από τον Φεβρουάριο.

Οι αγορές ανέμεναν ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια τον Ιούνιο, με περαιτέρω μειώσεις να αναμένονται αργότερα φέτος, αλλά αυτό άλλαξε δραματικά μετά την ανακοίνωση, με τους traders να αναμένουν τώρα την πρώτη μείωση τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με υπολογισμούς της CME Group.

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται τώρα στην απόφαση νομισματικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αργότερα σήμερα, με την κεντρική τράπεζα να παρακολουθείται στενά για ενδείξεις ότι θα μπορούσε να αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια το καλοκαίρι.

Διαβάστε ακόμη

Aυξήσεις παροχών €500 εκατ. σε συνταξιούχους και αγρότες το 2025

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει επανεκκίνηση στο ελληνικό Δημόσιο – Τα έργα των δεκάδων εκατ. και οι εταιρείες

«Πετράκης»: Άλλαξε χέρια ένα κέντρο της αγοράς υποδημάτων στην Αθήνα (pics)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ