Οι ευρωπαϊκές αγορές σημείωσαν άνοδο, καθώς οι επενδυτές αποτίναξαν το αρνητικό κλίμα της περασμένης εβδομάδας και αναμένουν την τελευταία απόφαση της Τράπεζας της Αγγλίας για τα επιτόκια.

Ο Stoxx 600 σημείωνε άνοδο 0,59% στις πρώτες συναλλαγές, ενώ τώρα είναι 0,37% . υψηλότερα στις 512,93  μονάδες με όλα τα μεγάλα χρηματιστήρια και την πλειονότητα των κλάδων να βρίσκονται στο πράσινο. Οι μετοχές των ταξιδιών και της αναψυχής οδήγησαν τα κέρδη, σημειώνοντας άνοδο 1,6%, ενώ οι μετοχές των ορυχείων σημείωσαν πτώση 0,3%.

Ο βρετανικός FTSE 100 με άνοδο 0,31%, ο γερμανικός DAX ενισχύεται κατά 0,45%, o γαλλικός CAC 40 με άνοδο 0,50%, o ιταλικός FTSE MIB κερδίζει 0,85% και ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 με άνοδο 0,46%

Ο γαλλικός δείκτης CAC 40 σημείωσε άνοδο, ανακάμπτοντας από μέρος των απωλειών της περασμένης εβδομάδας, ακόμη και καθώς οι επενδυτές σταθμίζουν το ενδεχόμενο νίκης του λαϊκιστικού, ακροδεξιού κόμματος Εθνικός Συναγερμός, μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν να προκηρύξει πρόωρες  βουλευτικές εκλογές. Ο δείκτης υποχώρησε περισσότερο από 6,2% την περασμένη εβδομάδα, σημειώνοντας τη χειρότερη εβδομαδιαία απώλειά του από τον Μάρτιο του 2022.

Οι επενδυτές προσβλέπουν στην απόφαση της Τράπεζας της Αγγλίας για το επιτόκιο την Πέμπτη. Η Τράπεζα αναμένεται ευρέως να διατηρήσει τα επιτόκια σταθερά στο 5,25%, με την πλειοψηφία των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters να προβλέπει μείωση τον Αύγουστο.

Η Ιταλία δημοσιεύει τα τελευταία στοιχεία του πληθωρισμού της σήμερα  Δευτέρα. Δεν αναμένονται σημαντικά εταιρικά αποτελέσματα.

Νωρίτερα, στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, οι αγορές ήταν μεικτές τη Δευτέρα, καθώς η περιοχή αξιολογεί τα βασικά οικονομικά στοιχεία από την Κίνα. Τα προθεσμιακά συμβόλαια των αμερικανικών μετοχών παρουσίασαν μικρή μεταβολή το πρωί της Δευτέρας, καθώς ξεκινά μια εβδομάδα μειωμένων συναλλαγών  λόγω αργιών.

Διαβάστε ακόμη 

Στρατηγική συνεργασία Προκοπίου – Lamda για ιδιωτικό πανεπιστήμιο στο Ελληνικό: Πώληση μετοχών αξίας €25 εκατ. στη ZEPKO

Πλειστηριασμοί: Το «Lindos Memories», το ακίνητο Λαϊνόπουλου και το… Αστυνομικό Τμήμα (pics)

ΤΑΙΠΕΔ: Με το βλέμμα στα mega-project σε Ουκρανία και Δυτικά Βαλκάνια

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ