Αγορές

Bitcoin: Νέες υψηλές πτήσεις κοντά στα $60.000 – Ποιοι του δίνουν ώθηση

  • newsroom


Το Bitcoin σκαρφάλωσε την Παρασκευή σε υψηλό πέντε μηνών και κόντεψε να φτάσει τα 60.000 δολάρια

Το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο εκτοξεύτηκε μέχρι τα 59.920 δολάρια, σημειώνοντας το υψηλότερο επίπεδό του από τον Μάιο, χωρίς, ωστόσο, να ξεπεράσει το όριο των 60.000 δολαρίων.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Coin Metrics, το Bitcoin διαπραγματευόταν για τελευταία φορά 3% υψηλότερα το τελευταίο 24ωρο, στην τιμή των 59.274 δολαρίων.

Οι επενδυτές είναι αισιόδοξοι για τις πιθανότητες η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ να δώσει το πράσινο φως στο πρώτο χρηματιστηριακό αμοιβαίο κεφάλαιο με συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το bitcoin.

Το ProShares Bitcoin Strategy ETF έχει προγραμματιστεί να κάνει το ντεμπούτο του στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης την Τρίτη και οι ειδικοί πιστεύουν ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είναι απίθανο να έχει αντιρρήσεις για το προϊόν.

Η έγκριση ενός ETF που δίνει στους mainstream επενδυτές πρόσβαση στο Bitcoin. Το Bitcoin σκαρφάλωσε την Παρασκευή σε υψηλό πέντε μηνών και βρέθηκε λίγα εκατοστά μακριά από το να φτάσει τα 60.000 δολάρια. η οποία πιέζει εδώ και καιρό για μεγαλύτερη αποδοχή των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων στη Wall Street.

«Τα νέα για το ETF έχουν δρομολογηθεί, με την αγορά να αναμένει έγκριση τη Δευτέρα. Αυτό οδηγεί την τιμή προς τα πάνω», δήλωσε στο CNBC ο Vijay Ayyar, επικεφαλής του τμήματος Ασίας-Ειρηνικού στο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Luno.

«Ωστόσο, βρισκόμαστε σε αντίσταση υψηλού χρονικού πλαισίου εδώ γύρω στα 58-60 χιλιάδες δολάρια, επομένως μια απόρριψη της αίτησης ETF θα μπορούσε να στείλει το Bitcoin πίσω στα επίπεδα των 53-55 χιλιάδων δολαρίων. Αλλά συνολικά η τάση εξακολουθεί να είναι ανοδική και υπάρχουν και πολλές άλλες αιτήσεις ETF στο στάδιο της προετοιμασίας», καταλήγει.

Το συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης του Bitcoin της CME για την 1η Νοεμβρίου διαπραγματευόταν για τελευταία φορά περίπου στα 60.515 δολάρια. Βέβαια, δεν πήραν όλα τα κρυπτονομίσματα ώθηση από τα νέα για τα ETF, καθώς το Ethereum, σημείωσε άνοδο 1% στα 3.771 δολάρια στα χρηματιστήρια spot. Ωστόσο, το XRP και το ada σημείωσαν πτώση περίπου 2%.

Το Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα έχουν σημειώσει ένα απίστευτο ράλι ανόδου τη φετινή χρονιά. Το νούμερο ένα ψηφιακό νόμισμα έφτασε στο ιστορικό υψηλό των σχεδόν 65.000 δολαρίων τον Απρίλιο, προτού σημειώσει απότομη πτώση λόγω της καταστολής της αγοράς κρυπτογράφησης στην Κίνα. Έκτοτε επανήλθε και έχει υπερδιπλασιάσει την τιμή του μέχρι στιγμής φέτος.

Οι ρυθμιστικές αρχές έχουν υιοθετήσει μια πιο σκληρή γραμμή για την κρυπτογράφηση φέτος, καθώς το ενδιαφέρον των επενδυτών έχει αυξηθεί κατακόρυφα. Ο κλάδος έχει δώσει όμως μάχη, με την Coinbase να καλεί την Πέμπτη τις ΗΠΑ να δημιουργήσουν μια νέα ρυθμιστική αρχή για την εποπτεία των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, Τζον Κανλιφ, προειδοποίησε ότι τα κρυπτονομίσματα θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν μια παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση παρόμοιου μεγέθους με το κραχ του 2008.

Διαβάστε ακόμη:

ΡΑΕ: Αλλάζουν τα τιμολόγια ρεύματος – Ξεκάθαρες και διακριτές οι χρεώσεις (pics)

Σκάνδαλο Theranos: Με ψεύτικες μελέτες φαρμακευτικών κολοσσών εξαπατούσε η Χολμς τους επενδυτές

Κύπρος: Ανακαλούνται «χρυσά διαβατήρια» – Αφαιρείται η υπηκοότητα από 39 επενδυτές