Οριακά πτωτικά ξεκίνησε τις σημερινές συναλλαγές το Χρηματιστήριο Αθηνών, ωστόσο γρήγορα γύρισε σε θετικό πρόσημο με τον Γενικό Δείκτη να κινείται γύρω από τις 900 μονάδες και τα εταιρικά αποτελέσματα στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών σήμερα και αύριο. Συγκεκριμένα,  ο Γενικός Δείκτης βρέθηκε λίγο πριν από τις 12:00 πάνω από τις 900 μονάδες, με άνοδο 0,9% ενώ ο τζίρος είναι στα 11,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,074 εκατ. τεμάχια.

Αποτελέσματα ανακοινώνουν μεγάλες εταιρείες ανακοινώνουν και μεταξύ αυτών ΟΠΑΠ, ΔΕΗ και Motor Oil.

Νωρίτερα, οι αγορές στην Ευρώπη άνοιξαν με επιφυλακτική άνοδο, καθώς κυριαρχούν οι φόβοι για τα νέα περιοριστικά μέτρα στην Κίνα λόγω Covid.

Σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα, καλά χαρακτηρίζουν οι αναλυτές τα οικονομικά μεγέθη της ΕΧΑΕ, λόγω του υψηλότερου των εκτιμήσεων τζίρου. Τα καθαρά κέρδη ωστόσο μειώθηκαν ελαφρώς στα 6,8 εκατ. ευρώ.

Η Epsilon Net ανακοίνωσε σχεδόν τα διπλάσια κέρδη προ φόρων στο εννέαμηνο. Οι πωλήσεις ανήλθαν στα 45,7 εκατ. ευρώ αυξημένες κατά 60%, τα EBITDA στα 13,7 εκατ. ευρώ από 7,8 εκατ. ευρώ (+75,17%) και τα κέρδη προ φόρων στα 10,6 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 92,19%. Τα μεγέθη είναι ενισχυμένα λόγω οργανικής ανάπτυξης αλλά και λόγω των εξαγορών. Τα καλά αποτελέσματα της δίνουν άνοδο 3%.

Στο ταμπλό, στις τράπεζες, ανοδικά κινείται η Alpha Bank στο +3%, η Πειραιώς στο +1,8%, Εθνική +1% ενώ ήπια υποχωρεί η Eurobank -0,70%.

Στα μη τραπεζικά blue chips, την μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν Τέρνα Ενεργειακή +3%, ΓΕΚ Τέρνα +2,7%,Viohalco +2%, ΕΛΧΑ +3%.

Διαβάστε ακόμη:

Crypto: 200.000 Έλληνες «έπαιξαν» και… κάηκαν

Επιφυλακτικά ανοδικά οι ευρωαγορές – Στο επίκεντρο η ανησυχία για την οικονομία

ΑΣΕΠ: Στο ΦΕΚ η πρόσκληση-προκήρυξη του πρώτου μεγάλου γραπτού διαγωνισμού