Ράλι έως 22% πραγματοποιεί σήμερα η μετοχή της Aston Martin στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, καθώς η κινεζική Geely αποφάσισε να επενδύσει 234 εκατ. στερλίνες στην βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία.

Οι Κινέζοι, με βάση τη συμφωνία, θα αποκτήσουν 42 εκατ. μετοχές από τον μεγαλύτερο μέτοχο της εισηγμένης, δηλαδή την Yew Tree του Λόρενς Στρολ (CEO της Aston Martin).

Συγχρόνως, θα αποκτήσουν ακόμη 28 εκατ. μετοχές, μέσω της έκδοσης νέων μετοχών, η οποία θα φέρει επιπλέον 95 εκατ. στερλίνες στα ταμεία της Aston Martin.

Χάρη στην επίμαχη διαδικασία, η Geely θα καταστεί ο 3ος μεγαλύτερος μέτοχος της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, ελέγχοντας το 17% των μετοχών (o δεύτερος μεγαλύτερος είναι η κυβέρνηση της Σ. Αραβίας).

Στον απόηχο των παραπάνω εξελίξεων, η μετοχή της Aston Martin στο Λονδίνο έφθασε έως τις 279,4 στερλίνες, καταγράφοντας ισχυρά κέρδη στο χρηματιστηριακό ταμπλό.

Για την εταιρεία, η οποία έχει χρεοκοπήσει επτά φορές στην ιστορία της, η επένδυση των Κινέζων συνιστά επιβεβαίωση των μακροπρόθεσμων προοπτικών της.

Υπενθυμίζεται ότι η Geely, η οποία έχει επενδύσει σε αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως οι Lotus, Zeekr και Volvo, είχε αποκτήσει από τον περασμένο Σεπτέμβριο το 7,6% των μετοχών της Aston Martin.

Διαβάστε ακόμα

Τα γκάλοπ της πρεσβείας, της… θείας Μαρίας και ο ΣΥΡΙΖΑ-συμπαθών μπίζνεσμαν, ο τραπεζικός εφιάλτης με τα ψάρια και το deal Παντελιάδη

Airbnb: O πιο δημοφιλής προορισμός στις αναζητήσεις των Αμερικανών για φέτος το καλοκαίρι είναι ελληνικός

Ποιος είναι ο Ελληνας επιχειρηματίας που συνελήφθη από το FBI για τεχνολογική κατασκοπεία (vid)

Εκλογές 2023

Πού ψηφίζω: Μάθετε πού ψηφίζετε βήμα-βήμα από την εφαρμογή του ΥΠ.ΕΣ.

Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών & τα exit polls.

Οδηγός εκλογών 2023: Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ