Αγορές

Ευρωαγορές: Άνοδος εν μέσω μάκρο και ΕΚΤ

  • newsroom


Τα στοιχεία για την επιχειρηματική δραστηριότητα στη ζώνη του ευρώ τόνωσαν το επενδυτικό αίσθημα καθώς έδειξαν το μεγαλύτερο ρυθμό επέκτασης των τελυταίων 21 ετών

Με άνοδο ολοκλήρωσαν τη σημερινή συνεδρίαση τα Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια εν μέσω της αισιοδοξίας που προκάλεσαν τα στοιχεία για την ανάκαμψη της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Ευρωζώνη αλλά και στον απόηχο των χθεσινών αποφάσεων της ΕΚΤ που επανέλαβε τη δέσμευσή της σε μια «επίμονα διευκολυντική» πολιτική.

Συγκεκριμένα ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωσε άνοδο κατά 1,09% στις 461,51 μονάδες με τον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας να πρωταγωνιστεί με κέρδη 1,1% ενώ σχεδόν όλοι οι κλάδοι έκλεισαν με θετικό πρόσημο.

Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,85% στις 7.027 μονάδες, ο γερμανικός DAX σημείωσε άνοδο κατά 1%, κλείνοντας στις 15.669 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CΑC 40 έκλεισε στις 6.568 μονάδες με άνοδο κατά 1,35%.

Ο ιταλικός FTSE MIB σημείωσε κέρδη κατά 1,29% κλείνοντας στις 25.124 μονάδες και ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 8.717 μονάδες μετά από άνοδο κατά 1,11%.

Τα στοιχεία για την επιχειρηματική δραστηριότητα στη ζώνη του ευρώ τόνωσαν το επενδυτικό αίσθημα καθώς έδειξαν το μεγαλύτερο ρυθμό επέκτασης των τελυταίων 21 ετών.

Συγκεκριμένα, ο σύνθετος δείκτης PMI για τον κλάδο της μεταποίησης και τις υπηρεσίες σκαρφάλωσε τον Ιούλιο στις 60,6 μονάδες από 59,5 μονάδες τον Ιούνιο, όπως ανακοίνωσε η IHS Markit. Αυτή είναι η υψηλότερη μέτρηση από τον Ιούλιο του 2000, ενώ ξεπέρασε και τις εκτιμήσεις των αναλυτών που τοποθετούσαν τον δείκτη στις 60,0 μονάδες σε δημοσκόπηση του Reuters.

Παράλληλα οι λιανικές πωλήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου κατέγραψαν ανέκαμψαν κατά 0,5% τον Ιούνιο μετά την απροσδόκητη υποχώρηση που είχαν καταγράψει τον Μάιο.

Διαβάστε ακόμα:

Πλειστηριασμός: Άλλαξαν χέρια 12 από τα 19 «κομμάτια» του Avenue

Αυτά είναι όσα πρέπει να αφαιρέστε αμέσως από το βιογραφικό σας