Κέρδη κατέγραψαν την Τετάρτη τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, στον απόηχο των χθεσινών δηλώσεων του επικεφαλής της Fed Τζερόμ Πάουελ, για την πορεία του πληθωρισμού, ο οποίος επισήμανε ότι έχει ξεκινήσει να υποχωρεί, ωστόσο, θα χρειαστεί καιρός για να επιτευχθεί ο στόχος.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε κατά 0,3% στις 459,96 μονάδες.
Ο γερμανικός DAX σημείωσε άνοδο 0,60% στις 15.412 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 έχασε 0,18% στις 7.119 μονάδες, όπως και ο βρετανικός FTSE 100 που έκλεισε στις 7.885 μονάδες με άνοδο 0,26%.
Στην Ιταλία ο FTSE MIB έκλεισε στις 27.160 μονάδες με άνοδο 0,15%, ενώ στην Ισπανία ο IBEX 35 σημείωσε κέρδη 0,60% στις 9.227 μονάδες.
Στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων συνεχίζεται η ροή των ανακοινώσεων, με τη Societe Generale να υποχωρεί κατά 5,06% μετά το ισχυρό πλήγμα 64% στην κερδοφορία της, παρόλο που η επίδοση ήταν καλύτερη των εκτιμήσεων.
Η Monte dei Paschi υποχώρησε κατά 3,26% παρά το γεγονός ότι παρουσίασε κέρδη υπερδιπλάσια των εκτιμήσεων της αγοράς.
Ράλι 10,6% πραγματοποίησε ο τίτλος της φινλανδικής Neste μετά τις καλύτερες των προβλέψεων δικές της επιδόσεις, με το ΔΣ της να ανακοινώνει ότι προχωρά στη διανομή σχεδόν υπερδιπλάσιου μερίσματος από ό,τι πέρυσι.
Η Maersk έχασε 0,96% καθώς έχασε της εκτιμήσεις στο 4ο τρίμηνο και έδωσε ένα εξαιρετικά αδύναμο guidance για το 2023.
Διαβάστε ακόμη
Σε υψηλό 100 μηνών το Χρηματιστήριο Αθηνών – Ράλι σε ΟΤΕ και τράπεζες, έκρηξη όγκου στη MIG
Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.