Οι ευρωπαϊκές αγορές κινούνται σε μεικτό έδαφος σήμερα Δευτέρα 4/3, καθώς οι επενδυτές προσβλέπουν στη νέα εβδομάδα διαπραγμάτευσης και στην επικείμενη απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τα επιτόκια.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κερδίζει 0,2% με τους κλάδους να είναι μοιρασμένοι σε θετικό και αρνητικό έδαφος.

Ο γερμανικός DAX κινείται οριακά θετικά στις 17.738 μονάδες και στη Γαλλία ο CAC χάνει μόλις 0,06% στις 7.929 μονάδες. Στη Βρετανία ο FTSE χάνει 0,08% στις 7.675 μονάδες.

Σε επίπεδο περιφερειακών οικονομιών, ο ιταλικός MIB χάνει 0,19% στις 32.874 μονάδες και στην Ισπανία o IBEX 35 σχεδόν αμετάβλητος στις 10.0061 μονάδες.

Επενδυτές και αναλυτές αξιολογούν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη που ανακοινώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα που θα επηρεάσουν τις επόμενες κινήσεις της ΕΚΤ.

Το πετρέλαιο σταθεροποιείται κοντά στο υψηλότερο επίπεδο της φετινής χρονιάς, αφού ο ΟΠΕΚ+ παρέτεινε τις περικοπές της παραγωγής του έως το τέλος του επόμενου τριμήνου, σε μια προσπάθεια να στηρίξει τη σταθερότητα των αγορών αργού. Οι περιορισμοί έρχονται εν μέσω ύφεσης της ζήτησης και αυξημένης προσφοράς από αλλού.

Τα futures για τις αμερικανικές μετοχές παρουσιάζουν μικρή μεταβολή, αφού ο Nasdaq σημείωσε ρεκόρ την Παρασκευή, σπάζοντας αυτό του 2021, καθώς οι μετοχές προσπαθούν να συνεχίσουν το εβδομαδιαίο ράλι τους.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του μπρεντ διαπραγματεύονται κοντά στα 84 δολάρια το βαρέλι μετά από άνοδο 2% στην προηγούμενη συνεδρίαση. Το αμερικανικό αργό βρίσκεται κοντά στα 80 δολάρια, έχοντας διασπάσει το ψυχολογικό επίπεδο την Παρασκευή για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο.

Στις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού σήμερα Δευτέρα, ο ιαπωνικός Nikkei ξεπέρασε το όριο των 40.000 μονάδων, κερδίζοντας 0,46% και σημειώνοντας ρεκόρ, αφού ο S&P500 και ο Nasdaq Composite έπιασαν νέα ιστορικά υψηλά την Παρασκευή.

Διαβάστε ακόμη 

Πιερρακάκης: Πάνω από 10 ξένα πανεπιστήμια έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την Ελλάδα 

Μητσοτάκης: Οι προτεραιότητες που θέτει σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο μέχρι τις Ευρωεκλογές 

Βρετανικές τράπεζες: Άλλος πρέπει να αποζημιώνει τους πελάτες μας σε περίπτωση ηλεκτρονικής απάτης – Όχι εμείς (γράφημα) 

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ