Αγορές

Η σκιά των ομολόγων σκεπάζει τη Wall Street: Πανικός στους επενδυτές – Η χειρότερη μέρα για τον Nasdaq

  • newsroom


Οι πιέσεις έρχονται μετά τη μετά τη δήλωση του προέδρου της Fed, Τζερόμ Πάουελ ότι το άνοιγμα της οικονομίας μπορεί να προκαλέσει πληθωριστικές πιέσεις.

Ισχυρές αναταράξεις δέχονται οι βασική δείκτες του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, με τους επενδυτές να είναι έντονα προβληματισμένοι για τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων. Ο δείκτης Nasdaq βιώνει τη χειρότερη ημέρα του έτους και Dow Jones υποχωρεί 400 μονάδες.

Οι πιέσεις έρχονται μετά τη μετά τη δήλωση του προέδρου της Fed, Τζερόμ Πάουελ ότι το άνοιγμα της οικονομίας μπορεί να προκαλέσει πληθωριστικές πιέσεις. «Αναμένουμε ότι καθώς η οικονομία θα ανοίγει και θα ανεβάζει ελπίζουμε ταχύτητα, ο πληθωρισμός θα κινηθεί υψηλότερα» ανέφερε ο κ. Πάουελ σε συνέδριο της Wall Street Journal. «Αυτό θα μπορούσε να δημιουργήσει ανοδική πίεση στις τιμές» πρόσθεσε.

Ο S&P 500 διαπραγματεύεται με πτώση 1,38% στις 3.759 μονάδες, εξαλείφοντας τα προηγούμενα κέρδη του, ενώ ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί πάνω από 400 μονάδες ή 1,3% στις 30.842 μονάδες. Από την πλευρά του ο Nasdaq βιώνει τις χειρότερες ημέρες του έτους, υποχωρώντας 2,19% στις 12.726 μονάδες.

Η μετοχή της Apple υποχωρεί πάνω από 1,7%, ενώ η Tesla σημειώνει πτώση 5,7%. Οι αποδόσεις του αμερικανικού ομολόγου αυξήθηκαν σήμερα στο 1,53%.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 4,9% στα 64,3 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός βουτάει 1% στα 1.695 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο καταγράφει ράλι έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ διολισθαίνει έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,198 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου πραγματοποιεί άλμα 6 μονάδων βάσης στο 1,51%.

Διαβάστε περισσότερα

Συμπληρωματική «σύνταξη» με την εγγύηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Στα «χνάρια» του συντρόφου της Έλον Μασκ η Kαναδή τραγουδίστρια – Πώς η Grimes έβγαλε $5,8 εκατ. μέσα σε 20 λεπτά

Το ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης είναι ο νέος στόχος της ιταλικής μαφίας

Απόρρητο Απόρρητο