Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Σε θετικό πρόσημο κινούνται οι ευρωαγορές, καταγράφοντας επιφυλακτική άνοδο, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να αξιολογούν τις οικονομικές προοπτικές – ένα θέμα που βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωνε άνοδο 0,2% στο άνοιγμα, ενώ αυτή την ώρα σημειώνει 0,11% άνοδο στις 456,96 μονάδες. Οι μετοχές του κλάδου ταξιδιών και αναψυχής σημειώνουν άνοδο 1,2%, ενώ ο κλάδος χημικών υποχωρεί κατά 0,6%.

Στα μεγαλύτερα ταμπλό, ο βρετανικός FTSE 100 με οριακή άνοδο 0,05%, ο γερμανικός DAX με μικρές απώλειες 0,09%, ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει 0,06%, ο ιταλικός FTSE MIB με άνοδο 0,10% και ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 με κέρδη 0,65%.

Στο μεταξύ, ο ετήσιος πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο μειώθηκε για δεύτερο συνεχόμενο μήνα τον Δεκέμβριο στο 10,5%, ελαφρώς χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών. Τον Νοέμβριο είχε υποχωρήσει από τα υψηλά 41 ετών, στο 10,7%.

Νωρίτερα, οι αγορές της Ασίας σημείωσαν στην πλειοψηφία τους άνοδο, με τη μεγαλύτερη στον ιαπωνικό Nikkei που έκανε ράλι 2,5%.

Διαβάστε ακόμη:

Υποχωρεί το γιεν – Αμετάβλητη η νομισματική πολιτική της BoJ

Ο Πούτιν τερματίζει σειρά συμφωνιών με το Συμβούλιο της Ευρώπης

ACS: Οι επενδύσεις 45+ εκατ. ευρώ και οι επιδόσεις του νέου logistics hub