Μειώνουν τα στοιχήματα για περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων της Τράπεζας της Αγγλίας οι επενδυτές, ασκώντας πιέσεις στη στερλίνα, αφού τα στοιχεία έδειξαν ότι ο πληθωρισμός επιβραδύνθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο τον Ιούνιο, υποχωρώντας κάτω του 8% για πρώτη φορά μετά από έναν χρόνο.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η αγορά βλέπει τώρα το βασικό επιτόκιο να κορυφώνεται κάτω από το 6%, μια απότομη αντιστροφή από τις αρχές του μήνα, όταν οι επενδυτές στοιχημάτιζαν στο 6,5%. Μείωσαν επίσης τα στοιχήματα για άλλη μια αύξηση κατά μισή μονάδα στην επόμενη απόφαση τον Αύγουστο, με τις αποδόσεις της αγοράς να δίνουν πλέον μόνο 50% πιθανότητα.

Η στερλίνα διεύρυνε τις απώλειες μετά την ανακοίνωση, υποχωρώντας έως και 0,8% σε χαμηλό μιας εβδομάδας στα 1,2931 δολάρια, καταγράφοντας την πιο αδύναμη επίδοση από τα τέλη Μαΐου έναντι του ευρώ.

Παράλληλα, τα βρετανικά ομόλογα σημείωσαν άνοδο, με τις αποδόσεις των διετών τίτλων να υποχωρούν κατά 21 μονάδες βάσης στο 4,88%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση από τον Μάρτιο.

Η στερλίνα ενισχύθηκε από τα υψηλότερα επιτόκια του Ηνωμένου Βασιλείου, σε μια προσπάθεια να μειωθεί ο πληθωρισμός, ο οποίος είχε ξεπεράσει τις προσδοκίες των οικονομολόγων στις τέσσερις προηγούμενες ανακοινώσεις.

Ο δομικός δείκτης υποχώρησε στο 6,9% από 7,1%, ενώ ο πληθωρισμός των υπηρεσιών – ένα μέτρο που παρακολουθείται στενά από την BOE για ενδείξεις εγχώριων πιέσεων στις τιμές – υποχώρησε στο 7,2% τον Ιούνιο, από 7,4% τον προηγούμενο μήνα.

Οι αγορές συναλλάγματος τιμολογούν το Τραπεζικό Επιτόκιο να κορυφώνεται γύρω στο 5,9%, σύμφωνα με τα παράγωγα που συνδέονται με τις ημερομηνίες συνεδριάσεων της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής. Αυτή είναι η πρώτη φορά μέσα σε ένα μήνα που βρίσκεται κάτω από το 6%.

Διαβάστε ακόμη

Το πρότζεκτ που «συνδέει» το λιμάνι με το αεροδρόμιο (pics)

Σχέδιο για ριζική αλλαγή στην πάγια ρύθμιση οφειλών προς την Εφορία

Τα γκάλοπ του ΣΥΡΙΖΑ, οι έλεγχοι στους servicers, το «όχι» στα bonus της Εθνικής και ο επισπεύδων στον Πύργο Αθηνών

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ