Κλειστά θα μείνουν σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, όπως και το Χρηματιστήριο Αθηνών, λόγω της αργίας του Πάσχα των Καθολικών. Κλειστές και οι χρηματαγορές στις ΗΠΑ.

Χθες Πέμπτη ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 έκλεισε σε επίπεδα ρεκόρ, ολοκληρώνοντας το δεύτερο συνεχόμενο κερδοφόρο τρίμηνο, με τη μετοχή της JD Sports να καταγράφει την ισχυρότερη ημερήσια επίδοση εδώ και πάνω από τέσσερα χρόνια μετά την επαναξιολόγηση της πρόβλεψης για τα ετήσια κέρδη.

Ο STOXX 600 έκλεισε με άνοδο 0,2% ενώ σε τριμηνιαία βάση είχε άνοδο 7%, λόγω της αισιοδοξίας για άμεση μείωση των επιτοκίων, αλλά και ενος ράλι στις μετοχές τεχνολογίας λόγω AI.

Επίσης ο δείκτης έκλεισε ανοδικά για 5ο συνεχόμενο μήνα, με άνοδο 3,7% από τις αρχές Μαρτίου.

Ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών ολοκλήρωσε τη μέρα με επιστροφή στα κέρδη, έπειτα από ένα τριήμερο πτωτικό σερί. Ωστόσο έκλεισε κάτω από τις 1.424,77 μονάδες του Φεβρουαρίου και σημείωσε λίγο κάτω από 10% άνοδο σε τριμηνιαία βάση. Παραμένει πάντως σε κοντινή απόσταση από το ρεκόρ των 1.434,87 μονάδων και τα επίπεδα Απριλίου του 2011. Σε επίπεδο εβδομάδας, ο ΓΔ υποχώρησε κατά 0,2%, ο Μάρτιος έκλεισε με αρνητικό πρόσημο στο -0,17% και στο α’ τρίμηνο το Χρηματιστήριο «εκτινάχθηκε» κατά 9,99%.

Κλειστή θα παραμείνει σήμερα και η Wall Street.

Ο Nasdaq και το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης θα επαναλειτουργήσουν τη Δευτέρα 1 Απριλίου. Η αμερικανική αγορά ομολόγων θα παραμείνει επίσης κλειστή την Παρασκευή, σύμφωνα με την Ένωση Βιομηχανίας Κινητών Αξιών και Χρηματοοικονομικών Αγορών.

Oι δείκτες έκλεισαν την Πέμπτη σε νέα ιστορικά υψηλά, συνεχίζοντας το ράλι που τροφοδοτούν οι ελπίδες πως η Federal Reserve θα ξεκινήσει τις μειώσεις των αμερικανικών επιτοκίων από το καλοκαίρι και μετά.

Οι δείκτες σημείωσαν ένα εντυπωσιακό τρίμηνο, με τον S&P 500 να κερδίζει συνολικά 10,2% σημειώνοντας το καλύτερο τρίμηνο του από το 2019, όταν είχε ενισχυθεί κατά 13,1%. Ο Dow Jones κέρδισε 5,6%, σημειώνοντας την καλύτερη επίδοση από το 2021, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq έκλεισε το τρίμηνο με συνολικά κέρδη 9,1%

Σε μηνιαία βάση ο S&P 500 κέρδισε 3,1%, ο Nasdaq ενισχύθηκε 1,8%, ενώ ο Dow σκαρφάλωσε 2,1%. Οι τρεις δείκτες συμπλήρωσαν πέντε διαδοχικούς μήνες ανόδου.

Στην Ασία, οι αγορές σε Χονγκ Κονγκ, Σιγκαπούρη, Ινδία, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία έμειναν κλειστές σήμερα λόγω της αργίας για τη Μεγάλη Παρασκευή των Καθολικών.

Διαβάστε ακόμη

Αύξηση 10% για Ελλάδα προβλέπει φέτος ο CEO της TUI

Οι 4+1 «Εντολές» του Σπύρου Θεοδωρόπουλου προς τους νέους επιχειρηματίες (vid)

Πλειστηριασμοί: Ξανά στο σφυρί ακίνητα – «φιλέτα» στο Κολωνάκι και το ιστορικό κέντρο (pics)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ