Τον διπλασιασμό της συνολικής αξίας της αγοράς των κρυπτονομισμάτων βλέπει εντός του 2024, ο διευθύνων σύμβουλος της Ripple, Μπραντ Γκάρλινγκχαουζ, επικαλούμενος την κυκλοφορία του πρώτου αμερικανικού αμοιβαίου κεφαλαίου ανταλλαγής bitcoin spot και του αναμενόμενου halving.

«Η συνολική κεφαλαιοποίηση αγοράς της βιομηχανίας κρυπτονομισμάτων… εύκολα προβλέπεται ότι θα διπλασιαστεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους… αφού επηρεάζεται από όλους αυτούς τους μακροοικονομικούς παράγοντες», δήλωσε ο Γκάρλινγκχαουζ.

Μάλιστα, ο CEO της νεοσύστατης blockchain Ripple βλέπει τη συνδυασμένη κεφαλαιοποίηση της αγοράς κρυπτονομισμάτων να ξεπερνά τα 5 τρισ. δολάρια φέτος. Ειδικότερα, μιλώντας στο CNBC, ο Γκάρλινγκχαουζ τόνισε  έχει δει αυτές τις τάσεις να έρχονται και να παρέρχονται: «Είμαι πολύ αισιόδοξος. Νομίζω ότι οι μακροοικονομικές τάσεις, η μεγάλη εικόνα, όπως τα ETF, οδηγούν για πρώτη φορά πραγματικά θεσμικά χρήματα».

«Βλέπετε ότι οδηγεί τη ζήτηση, και ταυτόχρονα η ζήτηση αυξάνεται, η προσφορά μειώνεται», τόνισε.«Αυτό δεν χρειάζεται σπουδές στα οικονομικά για να σας πει τι συμβαίνει όταν η προσφορά συρρικνώνεται και η ζήτηση αυξάνεται». Σημειώνεται ότι τα πρώτα αμερικανικά ETF spot bitcoin εγκρίθηκαν στις 10 Ιανουαρίου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ. Συναλλάσσονται σε χρηματιστήρια των ΗΠΑ και επιτρέπουν σε ιδρύματα και ιδιώτες επενδυτές να αποκτήσουν έκθεση στο bitcoin χωρίς να κατέχουν άμεσα το υποκείμενο περιουσιακό στοιχείο.

Ακόμη, ένας επιπλέον παράγοντας που βλέπει ο Γκάρλινγκχαουζ να ωθεί την αγορά σε νέα υψηλά είναι η πιθανότητα θετικής ρυθμιστικής δυναμικής στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Νωρίτερα, σήμερα νέα άνοδο σημείωσε το Bitcoinυπερβαίνοντας το επίπεδο των 70.000 δολαρίων, συμπαρασύροντας ανοδικά όπως είναι εύλογο και την υπόλοιπη αγορά κρυπτονομισμάτων. Πιο συγκεκριμένα,  η «ναυαρχίδα» των κρυπτονομισμάτων ενισχύθηκε 0,481% στα 72.045 δολάρια, έπειτα από ένα εξίσου θετικό Σαββατοκύριακο στον απόηχο της έκθεσης για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ την Παρασκευή.

Διαβάστε ακόμη:

YΠΕΝ: Χωρίς την εκτός σχεδίου δόμηση το πολυνομοσχέδιο για τα αυθαίρετα

Στις αγορές με senior preferred ομόλογο η Τράπεζα Πειραιώς

Project Voria: Εγκρίθηκαν από το ΥΠΕΝ οι περιβαλλοντικοί όροι για την επένδυση των €250 εκατ. στο Μαρούσι

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ