Υπό νέο γύρο πιέσεων τελεί η μετοχή της Credit Suisse στο Χρηματιστήριο της Ζυρίχης, καθώς οι αναλυτές θέτουν εν αμφιβόλω την αξιοπιστία και τη βιωσιμότητα του σχεδίου διάσωσης της ελβετικής τράπεζας. 

Η μετοχή, ενδεικτικά, υποχωρεί κατά σχεδόν 4% την Τρίτη, ευρισκόμενη σε αρνητικό έδαφος για 7η συνεχόμενη συνεδρίαση, με αποτέλεσμα να κατακρημνίζεται στα 2,72 φράγκα. Πολύ κοντά, δηλαδή στο πρόσφατο ιστορικό χαμηλό των 2,65 φράγκων. 

Long Descent | Credit Suisse shares hover near record low

Το μπαράζ πωλήσεων συνδέεται άρρηκτα με τις νέες εκθέσεις των Citigroup και RBC Capital Markets, στις οποίες τονίζονται οι μεγάλες αβεβαιότητες γύρω από την επιτυχία εφαρμογής του εν εξελίξει σχεδίου αναδιάρθρωσης. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Citi, στο σημείωμά της, δηλώνει ότι διαθέτει «μικρή εμπιστοσύνη» στο στρατηγικό σχέδιο της ελβετικής τράπεζας, εκτιμώντας ότι το 2023 θα καταγράψει νέες «βαριές ζημιές» εξαιτίας των μεγάλων δαπανών αναδιάρθρωσης.  

Από την πλευρά της, η RBC περιμένει ότι τόσο το 2023 όσο και το 2024 θα είναι έτη – «μετάβασης» για την εμβληματική τράπεζα.  

Αυτήν τη στιγμή, η διοίκηση της Credit Suisse προσπαθεί να εφαρμόσει ένα ευρύ σχέδιο αναδιάρθρωσης, προχωρώντας σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου (ΑΜΚ), πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων και μεγάλες περικοπές δαπανών. 

Στόχος είναι η σταδιακή επιστροφή στην κερδοφορία αλλά κυρίως, η ανάκτηση της εμπιστοσύνης των επενδυτών, οι οποίοι εδώ και χρόνια βλέπουν την τράπεζα να κατρακυλάει σε διαδοχικά σκάνδαλα και συνεχόμενα διοικητικά λάθη.  

Διαβάστε επίσης

Η… Κατερίνα Μέσι, η Cosmote, η Vodafone και η ΕΥΠ, η Ιντρακάτ «κοιτάζει» την ΤΕΚΑΛ (και στο βάθος ΟΛΘ) και το χρυσό weekend στα malls 

Λιονέλ Μέσι: Οι μεγάλες business του «μάγου» της μπάλας και ένας «στρατός» από… χορηγούς (pics)

Κρυπτονομίσματα: Τι θα γίνει αν καταρρεύσει το Tether ή το Binance (pics+ διαγράμματα)