Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Μεικτή εικόνα επικράτησε στις αγορές της Ασίας, καθώς οι επενδυτές βλέπουν τα ρίσκα από περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων. Μια ομάδα αξιωματούχων της Federal Reserve επανέλαβαν ότι ο κύκλος σύσφιξης θα συνεχιστεί. Μεταξύ αυτών και ο κυβερνήτης της Fed, Κρίστοφερ Ουάλλερ.

Στην Αυστραλία ο  S&P/ASX 200  έκλεισε με απώλειες 0,53% στις 7.490,3 μονάδες.

Οι αγορές της ΝΑ Ασίας κινήθηκαν σε μεικτά πρόσημα. Στην Ιαπωνία ο Nikkei 225 υποχώρησε οριακά στις 27.584,35 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος Topix ενισχύθηκε οριακά στις 1.985 μονάδες.

Στη Νότια Κορέα ο Kospi με μικρή πτώση 0,09% έκλεισε στις 2.481,52 μονάδες.

Το αργό σημείωσε για τέταρτη μέρα κέρδη λόγω της ελπίδας που γεννά η επανεκκίνηση της Κίνας.

Ο δείκτης του αμερικανικού δολαρίου διατηρήθηκε σε επίπεδα άνω του 103 με τις αποδόσεις των ομολόγων κοντά στα υψηλότερα επίπεδα του τελευταίου μήνα.

Οι κινεζικές αγορές σημείωσαν άνοδο. Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng ενισχύθηκε 1,47%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο  Shenzhen Component με άνοδο 1,64% και ο  Shanghai Composite με άνοδο 1,17%.

Χθες στην Wall Street οι δείκτες έκλεισαν με απώλειες λόγω ανησυχιών για τα εταιρικά κέρδη, μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα της Chipotle και της Lumen Technologies. Ο Dow Jones έχασε 0,61%, ο S&P 500  1,11% και ο  Nasdaq Composite  στο -1,68%.

Διαβάστε ακόμη:

Εκτός σχεδίου: Έκαναν …προκράτηση για να χτίσουν σε μικρά οικόπεδα 13.000 πολίτες

Credit Suisse: Το ρεκόρ των $120 δισ. σήκωσαν οι πελάτες της – Αναμένει σημαντικές απώλειες

Οικονόμου: Πρόγραμμα φροντίδας βρεφών από 120 επιχειρήσεις (tweet)