Η απόφαση της Soceiete Generale να κλείσει τη θέση που διατηρούσε στα ελληνικά ομόλογα είχε ως αποτέλεσμα να κινηθούν ανοδικά οι τιμές τους και να υποχωρήσουν ελαφρώς οι αποδόσεις τους περιορίζοντας το περιθώριο έναντι των Γερμανικών.
Οι αναλυτές της τράπεζας σε έκθεση τους αναφέρουν ότι αποφάσισαν να κλείσουν τη θέση του στα 10ετή ομόλογα την οποία είχαν ανοίξει τον περασμένο Νοέμβριο. Η τράπεζα αναμένει η ΕΚΤ να προχωρήσει σε επιθετικές αυξήσεις των επιτοκίων της προβλέποντας ότι αυτές αθροιστικά θα φθάσουν το 1,25%.
Πάντως η εικόνα της αγοράς ήταν σήμερα ισορροπημένη με αποτέλεσμα μάλιστα να υποχωρήσει η απόδοση του 10ετούς ομολόγου.
Στη δευτερογενή αγορά, στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών (ΗΔΑΤ) ο όγκος των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 137 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 64 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς υποχώρησε στο 4,31% από 4,44% χθες έναντι 2,53% του αντίστοιχου γερμανικού ομολόγου με αποτέλεσμα το περιθώριο να περιοριστεί στο 1,78% από 1,96% χθες.
Στην αγορά συναλλάγματος πτωτικά κινείται σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου καθώς νωρίς το απόγευμα το ευρωπαικό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,0543 δολάρια από το επίπεδο των 1,0598 δολαρίων που άνοιξε η αγορά.
Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ / δολαρίου που ανακοίνωσε η ΕΚΤ διαμορφώθηκε στα 1.0570 δολάρια.
Διαβάστε ακόμη
Τράπεζες: Νέο χρήμα στις προθεσμιακές καταθέσεις – Τι κερδίζουν οι καταθέτες (πίνακας)
Μεγάλου: «Αμυντική» η υποβολή δημόσιας πρότασης για τη MIG – Ο πήχης των επιδιώξεων για το 2023
Ρωσία: Ο πόλεμος στην Ουκρανία έδιωξε τα κορυφαία brands αλλά όχι τα προϊόντα τους
Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.