τελευταίο upd: 15:50

Mε το βλέμμα στραμμένο στο roadshow στο Λονδίνο, στο senior preferred ομόλογο της Τράπεζας Πειραιώς, αλλά και στην επικείμενη αξιολόγηση από τον οίκο Fitch, είναι οι επενδυτές, με το Χρηματιστήριο να κινείται συντηρητικά, σε μια προσπάθεια συντήρησης δυνάμεων.

Από την αρχή της συνεδρίασης επικράτησαν ήπιες πτωτικές τάσεις και πλέον ο Γενικός Δείκτης κινείται στις 1.264 μονάδες με οριακή πτώση κατά 0,04% με τον τζίρο των συναλλαγών να ανέρχεται στα 78,5 περίπου εκατ. ευρώ.

Το στήριγμα για την αλλαγή του προσήμου σε θετικό έδαφος φαίνεται πως έρθει από τις τράπεζες με τον αντίστοιχο δείκτη να ενισχύεται κατά 1,13% και όλες τις τράπεζες που τον απαρτίζουν να σημειώνουν κέρδη. Συγκεκριμένα η Eurobank ενισχύεται κατά 0,66%, η Πειραιώς σημειώνει κέρδη κατά 1,08% μετά και τη επιτυχή νέα έκδοση του senior preferred ομολόγου ύψους έως 500 εκατ. ευρώ που χρειάστηκε μόλις μισή ώρα για να καλυφθεί μετά το άνοιγμα του βιβλίου. Κέρδη κατά 1,25% καταγράφει η Εθνική, ενώ η Alpha Bamk br;isketai sto +1,61%.

Στις υπόλοιπες μετοχές, τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν Autohellas -1,9%, Aegean -1,6%, Cenergy -1%  ενώ ανοδικά κινούνται ΕΛΧΑ +1%, ΕΛΠΕ +1%.

Στο επίκεντρο βρίσκεται επίσης η δημοσίευση βασικών οικονομικών δεικτών που έχουν προγραμματιστεί για την τρέχουσα εβδομάδα και αναμένεται να επηρεάσουν την πορεία της αγοράς.

Αύριο Τετάρτη 29/11 θα ανακοινωθεί το ΑΕΠ των ΗΠΑ και την Πέμπτη 30/11 ο πληθωρισμός σε Ευρωζώνη και ΗΠΑ .

Επίσης, την Πέμπτη 30/11 θα γίνουν οι αναδιαρθρώσεις των δεικτών του MSCI με την μετοχή της Εθνικής Τράπεζας να βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και την Παρασκευή 1/12 η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από τον Οίκο Fitch ο οποίος αναμένεται να αναβαθμίσει την Ελλάδα .

Διαβάστε ακόμη:

Οι τελικές αποφάσεις για την φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών

Τα παρασκήνια του Λονδίνου με Σούνακ, το «άρπαγμα» Μητσοτάκη με τον Βορίδη, ποιοι πήραν τις δουλειές στα ψηφιακά και το θρίλερ του Βόλου

Γιάννης Λουμάκης (Uni Systems): Κοιτάμε την αγορά για ευκαιρίες εξαγορών σε 4 άξονες (pic)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφθείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ