Διψήφιο ράλι καταγράφει η μετοχή της Intertech στο Χρηματιστήριο Αθηνών, εν μέσω των σεναρίων περί πιθανής δημόσιας πρότασης του βασικού μετόχου CD Media.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο τίτλος της εισηγμένης κάνει άλμα άνω του 10% στη συνεδρίαση της Τρίτης, με αποτέλεσμα να εκτινάσσεται στο 1,4 ευρώ, για πρώτη φορά από το 2008.

Παράλληλα, τα σημερινά κέρδη αποτελούν τα υψηλότερα από τις 11 Απριλίου, όταν η μετοχή είχε κλείσει με άνοδο 10,3%.

Ο τζίρος των συναλλαγών, δε, είναι ήδη υπερ-τριπλάσιος του μέσου όρου (10.343 ευρώ), καθώς πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο 90λεπτο της συνεδρίασης, έχουν διακινηθεί 26.100 τεμάχια, αξίας άνω των 36.300 ευρώ.

Η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας ανέρχεται αισίως στα 12,1 εκατ. ευρώ.

Όπως προαναφέρθηκε, το σημερινό ράλι σχετίζεται άρρηκτα με τις φήμες περί πιθανής πρόθεσης της CD Media να προχωρήσει σε δημόσια πρόταση προς τους υπόλοιπους μετόχους.

Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση είτε στην ιστοσελίδα της εταιρείας, είτε στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Σήμερα, η CD Media του Σπύρου Γιαμά ελέγχει το 30% των μετοχών, καθώς τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε αποκτήσει (μέσω της Eurobank) τη συμμετοχή του εκλιπόντα Δημήτρη Κοντομηνά.

Ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος είναι ο Κωνσταντίνος Αμοιρίδης με ποσοστό μετοχών 28%, ενώ η Tral έπεται με περίπου 5%.

Η Intertech ιδρύθηκε το 1988. Από το 1990 είναι επίσημος διανομέας της Panasonic και άλλων γνωστών εταιρειών οίκων τεχνολογίας στην Ελλάδα. Στο Χρηματιστήριο Αθηνών εισήχθη το 1995. Το 2022 εμφάνισε τζίρο 18,9 εκατ. ευρώ, με τα καθαρά κέρδη να διαμορφώνονται στα 488.000 ευρώ.

Όσον αφορά τη CD Media, ιδρύθηκε το 1993 στην Αθήνα και η βασική της δραστηριότητα έγκειται στα video games και στο λογισμικό ψυχαγωγίας. Η CD Media , μαζί με τις θυγατρικές CD Media SL D.o.o Slovenia, G3 Great Games Limited και CD MEDIA Turkey, θεωρείται ο κορυφαίος διανομέας στη Νότιο-Ανατολική Ευρώπη.

Διαβάστε ακόμα

Τα ραντεβού από Σεπτέμβρη με την επενδυτική βαθμίδα

Ηelleniq Energy: Στα χνάρια της ΔΕΗ για το μεγάλο βαλκανικό άνοιγμα στις ΑΠΕ

Βίλα Μεταξά: Νέο σφυρί για το ακίνητο με τη μοναδική θέα στις Καβοκολώνες (pics)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ