Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2020 σκαρφαλώνει η μετοχή της Alpha Bank στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η οποία σπεύδει να ανακτήσει το σύνολο των απωλειών της πανδημικής περιόδου.

Είναι ενδεικτικό ότι, στη συνεδρίαση της Τετάρτης, ο τίτλος της τράπεζας ενισχύεται άνω του 5%, με αποτέλεσμα να υπερβαίνει το 1,5 ευρώ και να φθάνει στο 1,56 ευρώ, για πρώτη φορά έπειτα από τουλάχιστον μία 3ετία.

Η πορεία της μετοχής στη συνεδρίαση της 7ης Ιουνίου

Μάλιστα, η εντυπωσιακή άνοδος συνοδεύεται από ισχυρό τζίρο, ο οποίος έως τη 1.40 το μεσημέρι είχε ξεπεράσει τα 39 εκατ. ευρώ. Τα 7,7 εκατ. ευρώ, δε, αφορούσαν πακέτο, το οποίο πέρασε στην τιμή του 1,55 ευρώ.

Το ράλι λαμβάνει χώρα ανήμερα της «Investor Day», η οποία έχει συγκεντρώσει τα βλέμματα όλης της επενδυτικής κοινότητας.

Η διοίκηση αναμένεται να εκφράσει την πρόθεση για τη διανομή μερίσματος, το οποίο θα αντιστοιχεί στο 20% έως 30% των κερδών του 2023.

Παράλληλα, θα παρουσιάσει και το επικαιροποιημένο σχέδιο για την περίοδο 2023-2025, στον «πυρήνα» του οποίου θα βρεθεί κυρίως το επιχειρηματικό αλλά και το χαρτοφυλάκιο λιανικής, με επιτάχυνση της πιστωτικής επέκτασης και διεύρυνση της προϊοντικής γκάμας.

Ας σημειωθεί ότι τα καθαρά κέρδη του α’ τριμήνου είχαν διαμορφωθεί σε 162 εκατ. ευρώ.

Από τις αρχές του έτους, η μετοχή της Alpha Bank έχει καταγράψει ράλι της τάξης του 48% (+56% ο τραπεζικός δείκτης). Ωστόσο, οι αναλυτές θεωρούν ότι τα περιθώρια ανόδου είναι ακόμη μεγάλα.

Δεν είναι τυχαίο ότι η Goldman Sachs, σε πρόσφατο report, έδωσε τιμή στόχο στο 1,95 ευρώ (από 1,70 ευρώ προηγουμένως), διατηρώντας τη σύσταση σε «buy».

Διαβάστε ακόμα

Το Aγιον Oρος, η αλήθεια για τον τουρισμό, η μεταγραφή της Ιντρακάτ και η βίλα Νάτση στο Ελληνικό

J.P. Morgan: Επενδυτική βαθμίδα μέχρι τέλος του έτους – Εγγύηση η ΝΔ για συνέχεια στις μεταρρυθμίσεις

Επενδυτικό comeback ετοιμάζει ο Τζον Κουδούνης με «κλειδί» τον Αντετοκούνμπο (pics)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ