Το μεγαλύτερο σερί συνεχόμενων εκδόσεων ομολόγων των τελευταίων σχεδόν δύο ετών συμπλήρωσε η Ευρώπη, σε μια έκρηξη δημοπρασιών λίγο πριν το καλοκαίρι.

Η Παρασκευή ήταν η 19η διαδοχική ημέρα (εξαιρώντας τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες), στην οποία έλαβε χώρα τουλάχιστον μία έκδοση ομολόγου στην πρωτογενή αγορά.

Το συνολικό ποσό των εκδόσεων, μάλιστα, ανήλθε στα 187,5 δισ. ευρώ.

Το προηγούμενο ρεκόρ χρονολογείται από τον Οκτώβριο του 2021, όταν είχαν καταγραφεί δημοπρασίες ομολόγων για 44 συνεχόμενες ημέρες!

Ανάμεσα στους εκδότες των τελευταίων 19 ημερών ξεχωρίζουν η Τράπεζα Κύπρου και η ισπανική Banco Bilbao Vizcaya Argentaria. Κι αυτό, διότι ήταν οι πρώτες, οι οποίες προχώρησαν στην έκδοση ομολόγων AT1 (μειωμένης εξασφάλισης), μετά την κατάρρευση της Credit Suisse και τη διάσωση από την UBS.

Μέσα στο επίμαχο διάστημα, πέραν των εταιρικών εκδόσεων, στις αγορές βγήκαν και οι Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, οι οποίες επιχείρησαν να αξιοποιήσουν τις σταθερές συνθήκες στην αγορά ομολόγων.

Ας σημειωθεί ότι η τρέχουσα περίοδος, κατά παράδοση, θεωρείται αρκετά «ζωηρή», με τους εκδότες να σπεύδουν να κλείσουν τις όποιες εκκρεμότητες, πριν μπούμε στην «καρδιά» του καλοκαιριού.

Διαβάστε ακόμα

Ανάλυση: Η Ελλάδα ξανά στις κάλπες – Το σενάριο καταστροφής και οι προσδοκίες των αγορών

Ντιν Μητρόπουλος: Από ένα μικρό χωριό στο κλαμπ των δισεκατομμυριούχων -Τι ψάχνει στην Ελλάδα ο «γκουρού των εξαγορών»

Dimand: Στο €1,16 δισ. η αξία των επενδύσεων έως το 2026 – Στροφή σε κατοικία, στόχος τα 300 διαμερίσματα (pics)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ