Η στερλίνα και οι αποδόσεις των gold υποχώρησαν την Πέμπτη, ενώ ο χρηματιστηριακός δείκτης των blue-chip της Βρετανίας σημείωσε ρεκόρ, αφού η Τράπεζα της Αγγλίας έκανε άλλο ένα βήμα προς τη μείωση των επιτοκίων, καθώς ένας δεύτερος αξιωματούχος υποστήριξε τη μείωση των επιτοκίων.

Η στερλίνα υποχώρησε έως και 0,4% έναντι του δολαρίου στα 1,2447 δολάρια , σε χαμηλό δύο εβδομάδων. Η στερλίνα βρισκόταν στις 86,18 πένες ανά ευρώ , με πτώση 0,2%, σύμφωνα με το Reuters.

Ο βρετανικός δείκτης μετοχών FTSE 100 blue-chip (.FTSE), ανοίγει νέα καρτέλα σημείωσε νέο ενδοσυνεδριακό ρεκόρ, σημειώνοντας άνοδο 0,4% στις 8387,82 μονάδες.

Οι τιμές των ομολόγων αυξήθηκαν, ωθώντας την απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς στο 4,138%, με μικρή μεταβολή κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οι αποδόσεις των ομολόγων κινούνται αντιστρόφως ανάλογα με τις τιμές.

Η BoE ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής ψήφισε 7-2 για τη διατήρηση των επιτοκίων στο υψηλό 16 ετών του 5,25%, αφού ο υποδιοικητής Dave Ramsden συμφώνησε με την Swati Dhingra υπέρ της μείωσης στο 5%.

Διαβάστε ακόμη

Γιατί η αγορά πετρελαίου εισέρχεται σε μια νέα φάση

Jumbo: Διπλασίασε το placement στο 3% – Πού επενδύει ο Βακάκης τα €110 εκατ.

Titan: Εισάγει την Titan America σε χρηματιστήριο των ΗΠΑ

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ