Αγορές

Wall Street: Η αγωνία για τους δασμούς φρενάρει για άλλη μια μέρα τις αγορές

  • newsroom


Πτωτική πορεία 0,13% για τον Dow Jones - Μικρή άνοδος για τον τεχνολογικό Nasdaq

Με μικτά πρόσημα και έντονη την απουσία σαφούς προσανατολισμού  κινούνται οι βασικοί δείκτες του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης  σήμερα, Τρίτη,  με τους επενδυτές να προσπαθούν να αξιολογήσουν τις νέες εξελίξεις σχετικά με την παράταση της διορίας για την επιβολή δασμών στην Κίνα. Παράλληλα, τις αγορές φαίνεται να επηρεάζει και ως ένα βαθμό το κατηγορητήριο κατά του Τραμπ που ανακοίνωσαν οι Δημοκρατικοί.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κινείται πτωτικά κατά 0,13% στις 27.873,74 μονάδες. Ο τεχνολογικός δείκτης  Nasdaq κινείται με άνοδο 0,27%,  στις 8.644,58 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 σημειώνει μικρή άνοδο  0,10% στις 3.139,60 μονάδες.

Δημοσίευμα της Wall Street Journal ανέφερε ότι Αμερικανοί και Κινέζοι διαπραγματευτές προετοιμάζουν το έδαφος για παράταση επιβολής των δασμών που ήταν προγραμματισμένοι για τις 15 Δεκεμβρίου, ενώ συνεχίζονται οι συνομιλίες για την αγορά αμερικανικών αγροτικών προϊόντων.

Εν τω μεταξύ,  οι Δημοκρατικοί της Βουλής των Αντιπροσώπων ανακοίνωσαν ότι το κατηγορητήριο για την παραπομπή του προέδρου Τραμπ σε δίκη περιλαμβάνει τα παραπτώματα της κατάχρησης εξουσίας και παρακώλυσης της δικαιοσύνης.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας,  η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι η παραγωγικότητα υποχώρησε 0,2% το τρίτο τρίμηνο. Η προκαταρκτική μέτρηση είχε δείξει πτώση 0,3%. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η αναθεωρημένη μέτρηση θα έδειχνε διολίσθηση της παραγωγικότητας κατά 0,1%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το αμερικανικό αργό πετρέλαιο σημειώνει άνοδο 0,30% στα 59,20 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται ανοδικά κατά 0,24% στα 1.468,40δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και της στερλίνας, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1074 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου ανβαίνει κατά 9 μονάδες βάσης, στο 1,84%.

Απόρρητο Απόρρητο