Η SAP θα σταματήσει να προσφέρει οχήματα Tesla στους υπαλλήλους της μετά τις συνεχείς μειώσεις τιμών του κατασκευαστή, ανατρέποντας τις προσπάθειες του Έλον Μασκ να αναπτυχθεί στην αγορά εταιρικών αυτοκινήτων.

Οι τιμές της Tesla παρουσιάζουν μεγαλύτερες διακυμάνσεις σε σχέση με άλλους κατασκευαστές, περιπλέκοντας τον σχεδιασμό και αυξάνοντας τους κινδύνους, δήλωσε ο διευθυντής στόλου της SAP στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

Ειδικότερα όπως αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg, ένας εκπρόσωπος της SAP επιβεβαίωσε τα σχόλια και είπε ότι η εταιρεία δεν είχε προσφέρει ποτέ Tesla σε υπαλλήλους στη Γερμανία, τη μεγαλύτερη αγορά της για εταιρικά αυτοκίνητα. Η μάρκα αποτελούσε ένα μικρό μέρος του παγκόσμιου στόλου της εταιρείας.

Η SAP ενώνει τη φωνή της με αυτή των εταιρειών ενοικίασης αυτοκινήτων Hertz Global Holdings και Sixt SE για να αποσυρθούν από τις αγορές της Tesla μετά τη μείωση των τιμών σε όλη τη σειρά από τον Μασκ επιδιώκοντας την αύξηση των πωλήσεων. Αυτό πλήττει την αξία μεταπώλησης των μεταχειρισμένων Tesla και των προβληματικών εταιρειών ενοικίασης και άλλων ιδιοκτητών στόλων που τοποθετούν την απόσβεση μεταξύ των μεγαλύτερων κινδύνων τους για διαχείριση.

Διαβάστε ακόμη

Ευρώπη: Γιατί δεν πρόκειται να πέσουν οι τιμές στα τρόφιμα (πίνακες + γράφημα)

Viva Wallet: Δεν εμπλεκόμαστε σε καμία νομική διαδικασία με οποιονδήποτε από τους μετόχους μας

Fed: Πιο «σκληρά» τα νέα stress tests των αμερικανικών τραπεζών υπό τη σκιά της περσινής κρίσης (tweets)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ