Η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να μειώσει την εξάρτησή της από την Κίνα και ότι υποστηρίζει την έρευνα της ΕΕ για τις επιδοτήσεις που παρέχει το Πεκίνο στη βιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων του.

«Αν είμαστε πολύ στενά συνδεδεμένοι, μπορεί να θέσουμε τον εαυτό μας σε κίνδυνο», είπε η Μπέρμποκ σε συνέντευξη στο Bloomberg TV και πρόσθεσε: «η μείωση της εξάρτησής μας» ήταν απαραίτητη από μια χώρα όπως η Ρωσία που εισέβαλε στην Ουκρανία, «αλλά και επίσης από την Κίνα».

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο εκτελεστικός βραχίονας της ΕΕ, ανακοίνωσε την έρευνα στις κινεζικές επιδοτήσεις την περασμένη εβδομάδα, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει όχι μόνο σε δασμούς στις εισαγωγές ηλεκτρικών οχημάτων που κατασκευάζονται στην Κίνα, αλλά και σε αντίποινα από το Πεκίνο. Οπως σχολιάζει το Bloomberg, θα ήταν μια επικίνδυνη κλιμάκωση για την ΕΕ, της οποίας ο τομέας αυτοκινήτων αντιπροσωπεύει άμεσα ή έμμεσα σχεδόν 14 εκατομμύρια θέσεις εργασίας ή το 6,1% του εργατικού δυναμικού του μπλοκ.

H Μπέρμποκ πρόσθεσε ότι η Ευρώπη θα πρέπει να επιδιώξει να ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο όσον αφορά την Κίνα, αλλά όχι να αποσυνδεθεί, «γιατί δεν μπορεί κάποιος να αποσυνδεθεί από έναν διασυνδεδεμένο κόσμο».

Διαβάστε ακόμη

Stefanos ante portas Syriza και ο Τσίπρας κάνει πάρτι(!), τα μυστήρια της ΑNEK και τα… σιγομαγειρέματα, το εργοτάξιο και ο χορτάτος μάνατζερ

Οικογένεια Ακκά: Βγαίνει στο σφυρί η κεντρική μονάδα της Ελληνικής Υφαντουργίας στα Γιαννιτσά (pics)

Ποιες είναι οι νέες υποχρεώσεις όσων νοικιάζουν πολλά Airbnb

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ