Ο Λέι Τζουν, ο δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής της κινεζικής εταιρείας κατασκευής smartphones Xiaomi, έκανε μια σημαντική δωρεά σε μετρητά στο πανεπιστήμιο Wuhan της Κίνας.

Ο Λέι έδωσε στο ίδρυμα 1,3 δισεκατομμύρια γιουάν (182 εκατομμύρια δολάρια), τη μεγαλύτερη δωρεά σε μετρητά που έχει γίνει ποτέ σε κινεζικό πανεπιστήμιο από απόφοιτό του, σύμφωνα με την ανακοίνωση στον επίσημο λογαρισμό του ιδρύματος στο Weibo. Τα χρήματα αξιοποιηθούν για την ενίσχυση των τομέων  καινονομίας στην επιστήμη των υπολογιστών, στη στήριξη των φοιτητών αλλά και στην έρευνα σε έξι θεμελιώδεις κλάδους, ανέφερε σε ξεχωριστή ανάρτηση το πανεπιστήμιο.

Οι δωρεές σε πανεπιστημιακά ιδρύματα από πλούσιους Κινέζους έχουν παρουσιάσει σημαντική αύξηση τα τελευταία χρόνια, καθώς ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ πιέζει προκειμένου να μειώσει το χάσμα ανάμεσα σε πλούσιους και φτωχούς μέσω της εκστρατείας του για την «κοινή ευημερία». Τον Ιούλιο του 2021, ο Λέι μεταβίβασε μετοχές της Xiaomi αξίας 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Ίδρυμα Xiaomi και στο Ίδρυμα Lei Jun.

Ο 53χρονος επιχειρηματίας  αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Wuhan το 1991 με πτυχίο στην επιστήμη των υπολογιστών προτού ξεκινήσει την καριέρα του στον κλάδο τεχνολογίας. Έπιασε δουλειά στην κινεζική εταιρεία παραγωγής λογισμικού Kingsoft και το 1998 ήταν διευθύνων σύμβουλος της. Στη συνέχεια ήταν συνιδρυτής ενός ηλεκτρονικού καταστήματος λιανικής πώλησης, το οποίο πούλησε στην Amazon.com το 2004. Η Xiaomi ξεκίνησε το 2010.

Η περιουχία του Λέι ανέρχεται σήμερα σε 14,3 δισεκατομμύρια δολάρια, με βάση τις συμμετοχές του σε εταιρείες τεχνολογίας, όπως η Xiaomi και η Kingsoft, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index.

Την περασμένη εβδομάδα, η Xiaomi ανακοίνωσε την πρώτη αύξηση των εσόδων της εδώ και δύο χρόνια σχεδόν καθώς επεκτείνεται δυναμικά σε μοντέλα υψηλότερης ποιότητας στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

Η Xiaomi δεν ανταποκρίθηκε αμέσως σε αίτημα του Bloomberg για σχολιασμό.

Διαβάστε ακόμη

Επαγγελματίες: Ποιοι πληρώνουν και ποιοι γλιτώνουν τεκμήριο το 2024

Παρίσι: Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2024 απειλούν έναν γαλλικό θεσμό

Ολλανδία: Εφιάλτης για το περιβάλλον η εκλογή Βίλντερς

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ