Ο ιδρυτής της εταιρείας διαχείρισης κεφαλαίων Scion Asset Management και προφήτης της κρίσης του 2008 Μάικλ Μπέρι, δήλωσε την Κυριακή ότι, μολονότι ο πληθωρισμός έφτασε στο ζενίθ του, είναι πιθανό να λάβει και πάλι ανοδική πορεία ως αντίδραση στα μέτρα τόνωσης που έχει θέσει σε ισχύ η κυβέρνηση των ΗΠΑ.

«Οι ΗΠΑ βρίσκονται σε ύφεση όπως και αν την ορίσει κανείς», σημείωσε ο Μπέρι, επενδυτής ο οποίος έγινε ευρέως γνωστός μέσω της ταινίας του Άνταμ ΜακΚέι«The Big Short» (“Το Μεγάλο Σορτάρισμα”). «Η Fed θα μειώσει επιτόκια και η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε νέα μέτρα τόνωσης. Κι έτσι θα έχουμε νέα πληθωριστική έκρηξη».

Τον Σεπτέμβριο, ο Μπέρι είχε προειδοποιήσει ότι έρχονται νέες δύσκολες ημέρες για τις χρηματιστηριακές αγορές, σημειώνοντας ότι «δεν έχουμε πιάσει ακόμη πάτο». Στο δεύτερο τρίμηνο του περασμένου έτους, το επενδυτικό του σχήμα εξάλειψε κάθε έκθεσή του σε μετοχές, πλην μίας εταιρείας.

Τον Δεκέμβριο, ο πρόεδρος της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, Τζερόμ Πάουελ, είχε σημειώσει ότι η Fed δεν βρίσκεται κοντά στο τέλος της αντιπληθωριστικής της προσπάθειας, η οποία συνεχίζεται μέσω της διδοχικής αύξησης επιτοκίων.

Διαβάστε ακόμη

Προϋπολογισμός 2023: Μέτρα 4,8 δισ. ευρώ και η «ασφάλεια» του αποθεματικού

Ο Μητσοτάκης, οι τουρκικές εκλογές και το Game Theory, το πρώτο deal του 2023 και τα «θαύματα» που αναστατώνουν τους τραπεζίτες

Αλέξανδρος Κουρής: Δύο χρυσά βραβεία στις Βρυξέλλες και ένα νέο εργοστάσιο για τη μπύρα «Νήσος»