Η Sunac China Holdings Ltd., μία από τις 5 μεγαλύτερες εργολαβικές της Κίνας, ανακοίνωσε πως σύναψε συμφωνία με γκρουπ ομολογιούχων όσον αφορά τη δημιουργία ενός πλαισίου αναδιάρθρωσης της εταιρείας.

Το γκρουπ αυτό το οποίο κατέχει πάνω από το 30% του ξένου χρέους της εταιρείας δέχτηκε την πρότασή της δέκα μήνες μετά από την πρώτη αποτυχία της αποπληρωμής ομολόγων σε δολάρια. Σημειωτέον πως η Sunac έχει πάνω από $9 δισ. σε ανασφάλιστο χρέος στο εξωτερικό.

Οι ομολογιούχοι θα λάβουν νέους τίτλους με διάρκεια ωρίμανσης δύο μέχρι εννέα ετών, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας. Η Sunac, παράλληλα, θα έχει τη δυνατότητα να επεκτείνει την ημερομηνία ωρίμανσης των βραχυπρόθεσμων χρεογράφων με παράλληλη αύξηση των τόκων τους. Οι ομολογιούχοι θα μπορούν, επίσης, να ανταλλάξουν τα ομόλογά τους με μετοχές της Sunac Services Holdings Ltd. 

Η αναδιάρθρωση θα ξεκινήσει όσον το δυνατόν γρηγορότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg.

Υπενθυμίζεται πως οι κινεζικές εταιρείες ακινήτων είχαν πληγεί ιδιαίτερα από την απροσδόκητη κρίση στην εγχώρια αγορά ακινήτων, κάτι το οποίο με τη σειρά του οδήγησε σε παρέμβαση των αρχών για διάσωση του κλάδου. Στις αρχές του Μαρτίου, η Sunac είχε προειδοποιήσει τους επενδυτές πως αναμένει δεύτερη συνεχόμενη χρονιά καθαρών ζημιών ύψους $4,1 δισ.

Διαβάστε ακόμα

Ο εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου αγόρασε έναντι 18,1 εκατ. ευρώ το μυθικό κτήμα του Κοντομηνά στην Αργολίδα

Intrakat: Εξουσιοδοτήθηκε ο CEO Αλέξανδρος Εξάρχου για την εξαγορά της Ακτωρ

Νέος «πονοκέφαλος» για την Credit Suisse: Κατηγορείται ότι βοηθούσε πλούσιους Αμερικανούς να φοροδιαφεύγουν