Οι γίγαντες του κλάδου της αυτοκινητοβιομηχανίας Renault και Nissan συμφώνησαν σήμερα να προσχωρήσουν σε επαναπροσδιορισμό της συμφωνίας τους η οποία μετρά ήδη δύο δεκαετίες με τη Renault να μεταβιβάζει το 28,4% των μετοχών της Nissan σε γαλλικό λογαριασμό.

Οι δύο εταίροι θα διατηρήσουν ένα ποσοστό της τάξης του 15% διασταυρούμενων μετοχικών συμμετοχών, ενώ στη συμφωνία περιλαμβάνεται και ένα σχέδιο που προβλέπει τη μεταβίβαση του 28,4% των μετοχών της Nissan σε γαλλικό καταπίστευμα, ανέφεραν οι εταιρείες σε ανακοίνωσή τους. Η Renault, η Nissan και ο μικρότερος συνεργάτης της «συμμαχίας» Mitsubishi Motors Corp. σχεδιάζουν επίσης να προχωρήσουν μέσω συνεργασιών σε συγκεκριμένα έργα, σε Ινδία, Νότια Αμερική και Ευρώπη, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση.

Η συμφωνία έρχεται να αντιμετωπίσει μια ανισορροπία ισχύος που «ενοχλεί» εδώ και καιρό την ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία. Αν και η Renault κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο (43%) με δικαιώματα ψήφου, η Nissan παράγει περισσότερα αυτοκίνητα ενώ κατέχει μερίδιο 15% στη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία χωρίς δικαίωμα ψήφου.

Διαβάστε ακόμη

Αλλαγή πορείας για την ΑΚΤΩΡ: Το deal με Wade Adams – Κούτρα και η αποεπένδυση από τις κατασκευές για Reggeborg και Motor Oil

Το «avatar Βενιζέλος», ο Αβραμόπουλος, η προσφορά Κούτρα και το σχέδιο Χόλτερμαν για την Αττική Οδό

Ιnfinity Project: Με κεφάλαια από ΗΠΑ και Ην. Βασίλειο το 5άστερο project άνω των 60 εκατ. στην Αργολίδα