Η Tesla Inc. επενδύει $3,6 δισεκατομμύρια για την κατασκευή δύο νέων βιομηχανικών μονάδων παραγωγής μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων και του νέου φορτηγού «Semi» στο Ρίνο της πολιτείας Νεβάδα.

Η νέα μονάδα παραγωγής των μπαταριών αυτών θα κατασκευάζει τις νέες μπαταρίες των 4680 κυψελών της εταιρείας οι οποίες θα κινούν 2 εκατομμύρια οχήματα τον χρόνο, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας. Η δεύτερη μονάδα θα προσηλωθεί στην κατασκευή του νέου φορτηγού Semi το οποίο λανσαρίστηκε στα τέλη του 2022, αν και η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει ετήσιους στόχους παραγωγής για φέτος.

Η κατασκευή αυτή των δύο μονάδων θα επεκτείνει ήδη υπάρχουσα μονάδα κατασκευής μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων η οποία παράγει και μπαταρίες τροφοδοσίας ακινήτων, με ονομασία «Powerwall». Η εταιρεία του Έλον Μασκ ξεκίνησε την κατασκευή του όλου πρότζεκτ τον Ιούνιο του 2014.

Η Tesla παρέδωσε τα πρώτα φορτηγά Semi στην PepsiCo Inc. τον προηγούμενο μήνα ενώ ο στόχος παραγωγής των μοντέλων αυτών για το 2024 κυμαίνεται στα 50.000 οχήματα.

Η ανάρτηση της Tesla έλαβε χώρα μία ημέρα πριν την ανακοίνωση των εταιρικών αποτελεσμάτων της εταιρείας.

Σύμφωνα με τον σύμβουλο του Λευκού Οίκου, Μιτς Λαντριέ, «η κατασκευή των μονάδων αυτών θα παρέχει 3.000 θέσεις εργασίας με καλό μισθό στην πολιτεία της Νεβάδα, ενώ θα βοηθήσει τις ΗΠΑ στο να ηγηθούν της παγκόσμιας προσπάθειας αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής, θα ενισχύσει την εθνική ενεργειακή μας ασφάλεια και θα μειώσει τους λογαριασμούς των νοικοκυριών».

Οι μετοχές της Tesla έχουν καταγράψει αύξηση της τάξης του 17% φέτος.

Διαβάστε ακόμα

Ιnfinity Project: Με κεφάλαια από ΗΠΑ και Ην. Βασίλειο το 5άστερο project άνω των 60 εκατ. στην Αργολίδα

Μητσοτάκης σε Ιάπωνες επιχειρηματίες: Η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα, ελάτε να επενδύσετε

Γκαουτάμ Αντάνι: Πώς ένας πρώην… οδηγός ασθενοφόρου προσπαθεί να γονατίσει τον Ινδό μεγιστάνα