Την αγορά μη επανδρωμένων αεροσκαφών για τον ουκρανικό στρατό διαθέτοντας περίπου 100.000 δολάρια, τα οποία θα παραδώσει προσωπικά στον ουκρανικό στρατό, υποσχέθηκε ο Necoglai (Νικολάι Λέμπεντεφ), ένας από τους πιο δημοφιλείς bloggers στο ρωσόφωνο τμήμα, με περίπου 9,5 εκατομμύρια συνδρομητές στο Tik-Tok. Κατάγεται από τη Μολδαβία και ζούσε στη Μόσχα μέχρι πέρυσι.

Συνελήφθη τον Νοέμβριο του 2022 επειδή ανήρτησε ένα βίντεο-παρωδία στο οποίο έδειχνε έναν Ρώσο στρατιώτη να πετάει χειροβομβίδες στον εαυτό του. Ο επίσημος λόγος της σύλληψης του ήταν ότι παραβίασε την μεταναστευτική νομοθεσία.

Δικαστήριο της Μόσχας αποφάσισε να τον απελάσει από τη Μόσχα στη Μολδαβία. Ο Nekoglai κατέγραψε ένα βίντεο συγνώμης στο οποίο εμφανίσθηκε με ξυρισμένο το κεφάλι και στο οποίο φαίνονται σημάδια ξυλοδαρμού στο πρόσωπό του. Αργότερα δήλωσε ότι υπέστη βασανιστήρια στην αστυνομία, όπου προσπάθησαν να τον βιάσουν μ΄ ένα μπουκάλι.

Τώρα ο Nekoglai ηχογράφησε ένα νέο βίντεο στο οποίο λέει ότι “θα είναι εχθρός του ρωσικού καθεστώτος για το υπόλοιπο της ζωής του” και θα το πολεμήσει. 

Διαβάστε ακόμη

Το επόμενο sms του Καλογρίτσα, οι λογαριασμοί της Εύας, ο πολυπράγμων Φάις και ο τραπεζίτης με το 1 εκατ. ευρώ 

Τα προάστια της Αθήνας με αύξηση πάνω από 20% σε τιμές πώλησης και ενοίκια (πίνακες)

Aποχωρεί από τη θέση του CEO ο συνιδρυτής του Netflix Ριντ Χέιστινγκς