Διεθνή

ΕΕ: Eτοιμάζεται να επιβάλλει ταξιδιωτικούς περιορισμούς στις ΗΠΑ

  • newsroom


Ασφυκτιούν» οι ΜΕΘ - Οι ανεμβολίαστοι έχουν 29 φορές περισσότερες πιθανότητες να εισαχθούν στο νοσοκομείο με κορωνοϊό από τους εμβολιασμένους

H Eυρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να ζητήσει σύσταση για διακοπή των μη απαραίτητων ταξιδιών στις ΗΠΑ. Για πρώτη φορά από τον περασμένο χειμώνα, ο ημερήσιος όρος εισαγωγών σε νοσοκομεία ξεπερνά τις 100.000. Ωστόσο, αν και η έξαρση των κρουσμάτων εκδηλώνεται σε εθνικό επίπεδο, πιο έντονο πλήγμα δέχεται ο νότος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Η οδηγία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναμένεται αυτήν την εβδομάδα, ανατρέποντας τις οδηγίες του Ιουνίου, βάση των οποίων υπήρξε άρση των περιορισμών ενόψει της τουριστικής περιόδου. Η σύσταση θα είναι μη δεσμευτική, σύμφωνα με το BBC.  Αυτό σημαίνει ότι θα επιτραπεί στα κράτη-μέλη να αποφασίσουν εάν θα εξακολουθήσουν να επιτρέπουν στους Αμερικανούς επισκέπτες να εισέρχονται στη χώρα με πιστοποιητικά εμβολιασμού, αρνητικά τεστ ή καραντίνα, σύμφωνα με Ευρωπαίους διπλωμάτες που μίλησαν στο BBC υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Σε επίπεδα Ιανουαρίου οι εισαγωγές σε νοσοκομεία των ΗΠΑ

Αν και η ΕΕ κατήργησε τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για τους πολίτες από τις ΗΠΑ τον Ιούνιο, η Ουάσινγκτον διατήρησε την ταξιδιωτική απαγόρευση για τα μη απαραίτητα ευρωπαϊκά ταξίδια. Η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε ότι η έλλειψη αμοιβαιότητας δεν θα επιτρέπεται να παραταθεί για εβδομάδες. Οι εισαγωγές σε νοσοκομεία στις ΗΠΑ για ασθενείς με κορωνοϊό έχουν ανέβει σε επίπεδα που δεν είχαν παρατηρηθεί από τον Ιανουάριο, όταν σε νοσοκομειακά κρεβάτια νοσηλεύονταν πάνω από 142.000 ασθενείς.

«Ασφυκτιούν» οι ΜΕΘ – Πληρότητα 95%

Αυτήν την περίοδο, στη Φλόριντα βρίσκονται πάνω από 16.000 ασθενείς -οι περισσότεροι από κάθε πολιτεία – ενώ ακολουθούν Τέξας και Καλιφόρνια, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας. Μεγάλο πρόβλημα παρουσιάζουν και οι ΜΕΘ όπου μία στις πέντε μονάδες έχει επίπεδα πληρότητας τουλάχιστον 95%.

Αύξηση παρατηρείται και στα ποσοστά θανάτων, όπου σημειώνονται πάνω από 1.000 ημερησίως. Περίπου οι μισοί Αμερικανοί είναι πλήρως εμβολιασμένοι έναντι του κορωνοϊού. Μετά και την πλήρη έγκριση του αμερικανικού οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων στο εμβόλιο της Pfizer, η κυβέρνηση θα επιδιώξει την αύξηση των ρυθμών εμβολιασμού.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, οι μη εμβολιασμένοι έχουν 29 φορές περισσότερες πιθανότητες να εισαχθούν στο νοσοκομείο με κορωνοϊό από τους εμβολίασμένους, σύμφωνα με μελέτη του Αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών την περασμένη εβδομάδα.

Διαβάστε ακόμη:

«Στάμου» vs «Δημητρίου»: Η μάχη του ρυζόγαλου

Super yachts: Πού βρέθηκαν τον Αύγουστο – Πόσα ήρθαν στην Ελλάδα

Τζον Πόλσον: Γιατί βλέπει «φούσκα» στα κρυπτονομίσματα – «Μείνετε μακριά»