Ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, θα καλωσόριζε οποιαδήποτε εκεχειρία στην Ουκρανία, «γνωρίζοντας ότι η εκεχειρία αυτή δεν θα αντικαθιστούσε μια δίκαιη ειρήνη, σύμφωνη με τον Χάρτη του ΟΗΕ και το διεθνές Δίκαιο», όπως ανέφερε σήμερα εκπρόσωπός του.

Νωρίτερα σήμερα η Ουκρανία απέρριψε την ανακοίνωση του Βλαντίμιρ Πούτιν για 36ωρη εκεχειρία αύριο (6/1) και το Σάββατο, λέγοντας ότι δεν θα υπάρξει κατάπαυση του πυρός μέχρι η Μόσχα να αποσύρει τις δυνάμεις της από τα κατεχόμενα εδάφη.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το Reuters, ο Αντόνιο Γκουτέρες διέλυσε την αποστολή εύρεσης αποδείξεων για την επίθεση στην ουκρανική πόλη Ολενίφκα, τον περασμένο Ιούλιο, όπου φιλορώσοι αυτονομιστές σκότωσαν κρατούμενους από την Ουκρανία.

Ο λόγος, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του, ήταν ότι η αποστολή δεν ήταν δυνατόν να αναπτυχθεί στην τοποθεσία αυτήν. Τόσο η Ρωσία, όσο και η Ουκρανία ζητούσαν να διερευνηθεί η επίθεση αυτή, ενώ ο Αντόνιο Γκουτέρες ανακοίνωσε τη συγκρότηση της αποστολής τον Αύγουστο.

Διαβάστε ακόμη

Μοναχικός… ταύρος η Deutsche Bank: «Βλέπει» άνοδο 14% για τις ευρωπαϊκές αγορές

CES: Η BMW παρουσίασε στο Λας Βέγκας το i Vision Dee (tweets, vids)

Μακρόν σε προμηθευτές ενέργειας: Να μειωθούν τα υπερβολικά συμβόλαια των μικρών επιχειρήσεων