Η Βόρεια Μακεδονία ανακοίνωσε σήμερα την απέλαση τριών Ρώσων διπλωματών, οι οποίοι κατηγορούνται για παραβίαση των διπλωματικών κανόνων, αυξάνοντας σε 14 τον αριθμό των μελών του προσωπικού της ρωσικής πρεσβείας στα Σκόπια που έχουν απελαθεί από την αρχή της εισβολής στην Ουκρανία το Φεβρουάριο 2022.

“Αυτή η απόφαση ελήφθη αφού δεχθήκαμε πληροφορίες από αρμόδιους θεσμούς αναφορικά με δραστηριότητες που διεξήγαν (οι τρεις διπλωμάτες) παραβιάζοντας τη Σύμβαση της Βιέννης“, η οποία πλαισιώνει τις σχέσεις μεταξύ κρατών, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας.

Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στα Σκόπια Σεργκέι Μπαζντνίκιν κλήθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου στο υπουργείο Εξωτερικών για να του ανακοινωθεί πως οι τρεις συνάδελφοί του είναι πλέον “ανεπιθύμητα πρόσωπα” και πως πρέπει να εγκαταλείψουν τη χώρα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Από το Μάρτιο ως τον Απρίλιο του 2022, μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, η Βόρεια Μακεδονία είχε ήδη απελάσει 11 Ρώσους διπλωμάτες.

Η Βόρεια Μακεδονία είναι χώρα υποψήφια για ένταξη στην ΕΕ και μέλος του ΝΑΤΟ από το 2020. Συμμετέχει επίσης στης κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία από τις Βρυξέλλες, ενώ τα Σκόπια έχουν χαρακτηρίσει “εχθρικό κράτος” τη Ρωσία.

Διαβάστε ακόμη

INTERSYS: Η εταιρεία που άνοιξε τον δρόμο της πληροφορικής στην Ελλάδα (pics)

Οδ. Αθανασίου (Lamda): Το πλάνο για τη Lamda Malls και το sold out στα σπίτια στο Ελληνικό

Εφορία: Ξεκινούν νέοι έλεγχοι για τις… εταιρείες Βουλγαρίας

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ